Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хотелиерите по морето очакват силен септември
Автор: Екип Varna24.bg 17:47 / 08.09.2018Коментари (0)1686
© Varna24.bg
Очакванията са през септември у нас да почиват 1,7 милиона българи. Някои хотелиери планират намаление на цените два пъти - в началото и в края на септември. Прогнозата за времето също е добра, така че краят на сезона може да се окаже по-успешен за хотелиерите.

Очакванията са през септември пътувания да предприемат около 150 000 българи, 30 000 от които в Гърция. Допълнителна възможност за почивка дадоха и почивните дни около официалните празници - 6 септември, както и тези в края на месеца – около Деня на Независимостта.

В битката за всеки турист хотелиерите вече пуснаха атрактивни оферти за края на сезона. Намаленията в родните курорти започват от 30% и достигат до 50% в края на месеца. Дори и в по-големите курорти вече могат да се намерят свободни легла на втора и трета линия.

Най-ниската цена за квартира край брега ще спадне до 7 лева, а къща по Беломорието най-евтино ще се намира за 47 лева. В градските хотели край морето нощувките ще поевтинеят с до 60%. До края на септември вече са пълни и хотелите в повечето планинските и спа курорти. 

Очакванията са през септември по гръцките плажове да има към 160 хиляди българи, а в турските курорти да почиват 110 хиляди българи. Цените на почивката в Гърция също тръгват надолу, но с по-бавни темпове – с до около 30%. В Турция морето поевтинява с 30-35%, но едва през последните десет дни на септември.

Още отстъпки се очакват и през октомври. Следващото лято обаче почивките ще поскъпнат, прогнозират туроператорите. Въпреки очакванията за по-евтино море в турските курорти заради по-евтината лира туроператорите запазват цените. Първо, защото продават пакетите в долари и в евро. Второ, защото повечето резервации са направени много преди срива на валутата на съседите.

При отмяна на пътуване с ферибот превозвачът е длъжен незабавно да осигури на потърпевшите алтернативен превоз, ако това е възможно, до крайната точка на пътуването, обясняват правни експерти. Преди дни стотици българи бяха блокирани по гръцките острови заради стачка на фериботните служители в южната съседка.

Ако няма възможност за самолетен или автобусен превоз, превозвачът е длъжен да организира до три нощувки. Ако почивката е част от туристически пакет, организаторът е длъжен да възстанови сумите, като потърси отговорност от превозвача за проваленото пътуване.

Всеки потребител има право в двумесечен срок да подаде жалба до съответния превозвач или организатор на пътуването, която се разглежда в срок до един месец и до два месеца казусът трябва да бъде решен с евентуално изплащане на обезщетение.

Източник: Нова ТВ








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: