Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Грандиозен военен спектакъл във Варна за Деня на Независимостта
Автор: Пламена Николова 13:07 / 18.09.2018Коментари (0)2818
©
С грандиозен военен спектакъл с над 300 участници в Аспаруховия парк на Варна ще бъде отбелязана 110-годишнината от обявяване на Независимостта на България и 140 години от създаването на българската армия, съобщиха днес организаторите на събитието, предаде репортер на Varna24.bg

Спектакълът е под надслов "Българската армия от Аспарух до наши дни".  Програмата стартира в 11 часа на 22 септември на поляната до Аспарухов вал с възстановки на 10 клуба от цялата страна, които ще покажат върховите моменти в историята ни и ще пресъздадат битки от Първото българско царство, Първа и Втора световна война и др.  

Военен хелкиоптер "Пантер" на ВМС ще извърши демонстрация по десаниране със спускане на парашутисти над парка. В нея ще се включат около 20 военослужещи към флота. Малчуганите ще могат да се снимат с граничарско куче, както и да се порадват на помощната техниката на Военна полиция, известна като "пустинна котка". На място ще присъства и експерт с криминалистическо куфарче. 

Организаторите обещаха забавление не само за малките, но и за големите почитатели на историята. В демонстрациите ще има хвърляне на гранати и битка с автентични оръжия. Всеки ще може да се докосне до картечници и мотори от времето на войните, като всички демонстрации ще бъдат извършвани на безопасно разстояние от публиката. Сред групите, които ще се представят са Клуб за военно-исторически реконструкции "Братя по оръжие", сдружение "Хайдути", прабългарска школа за оцеляване "Багатур", Сдружение "Бран" и др. 

След възстановките е подготвена концертна програма, която ще открие Биляна Тодорова, дете от кампанията "С обич за децата в памет на бащите герои". В програмата са включени също възпитаници на НУИ "Добри Христов", СУХНИ "Константин Преславски", ОДК-Варна, вокална група "Весели Щурчета", деца от школите на музикалните педагози Мила Маврова, Павлинка Тодорова, Кремена Матева, Недко Царев, Николай Докторов и Драгни Дранев. Събитието предвижда и кръшно българско хоро, на което да се хванат всички гости.

Организатори на проявата са комитет "22 септември" със съдействието на ВМС, регионалните структури на Военна и Гранична полиция, Община Варна, с личното благословение на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: