Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Привилегировани лица не плащат за "синя зона" във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:27 / 20.09.2018Коментари (4)9887
© Varna24.bg
Общинските съветници във Варна паркират безплатно в синята зона на града, ползвайки привилегия, дадена им от наредба, която сами са гласували. Със същото право се ползват кметът на града и председателя на Общинския съвет. Това става ясно от отговор на въпроси, изпратени от "Дневник" до местната администрация.

От Пресцентъра й посочиха като основание за "привилегированото паркиране" на съветниците текст от Наредбата за организация на движението на територията на община Варна. В него е записано, че "режимът на привилегировано паркиране на ППС за служебни нужди се прилага единствено по отношение на пътни превозни средства, обслужващи лица на изборна длъжност в Общински съвет - Варна и община Варна за времето на техния мандат".

Това на практика означава, че за разлика от гражданите, всички "правоимащи" - кметът на Варна, председателят на Общинския съвет и всички общински съветници ползват привилегията да не плащат за престоя на колите им в синята зона на града.

Текстът на наредбата изрично регламентира, че привилегията се предоставя само за случаите, в които превозното средство се ползва за служебни цели, но тя не предвижда начина, по който това може и трябва да бъде регламентирано. Уточнението, направено от общинския пресцентър гласи само, че заедно с регистрационния номер на автомобила, ползван от правоимащия, в системата за привилегировано паркиране се въвежда и писмото, с което е заявено това.

Така, всеки заемащ изборна длъжност в местната администрация, би могъл да паркира автомобила си в синята зона на Варна за неограничено време без да плаща такса и без да е длъжен да доказва, че това се налага за изпълнение на служебните му задължения.

Пак според текста на писмото, изпратено от общинския Пресцентър в отговор на въпросите, зададени от "Дневник", права за въвеждане на регистрационни номера на автомобили в системата за привилегировано паркиране има само директорът на Общинското предприятие "Общински паркинги и синя зона". Той обаче е служител на местната администрация.

Странно впечатление в Наредбата за организация на движението на територията на община Варна прави и текст, регламентиращ обслужването на дипломатически представителства в града. Той очевидно е преписан дума по дума от аналогичната наредба, гласувана от столичния Общински съвет.

Единствените "дипломатически представителства" във Варна (доколкото те изобщо са такива) са почетните консулства на няколко европейски държави. Странно защо обаче наредбата, приета от варненските общински съветници, съдържа регламент за ползване на синята зона "пред сградите на посолства, резиденции, културни институти и търговските отдели към дипломатическите представителства".

Синята зона във Варна влезе в действие от 11юли т.г. Тя обхваща пространството между бул. "Христо Ботев", бул. "Мария Луиза", бул. "Осми приморски полк", бул. "Цар Освободител", бул. "Приморски" и ул. "Девня". Работното време на зоната е от 9 ч. до 19 ч., а таксата за престой на час ( но не повече от три поредни часа) е 1 лев.



Още по темата: общо новини по темата: 227
30.11.2023 »
28.11.2023 »
14.03.2023 »
22.07.2022 »
01.07.2022 »
28.06.2022 »
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.09.2018 г.
0
 
 
Поне им сложете отличителни знаци на тези коли за да можем да ги разпознаваме и наказваме както трябва.Между другото преди два дни пред търговски магазин в работно време автомобил с надписи по него община Варна спря пред Елитис от него цяло семейство с деца слезе и спокойно отидоха да си напазарят.....
0
 
 
Това са "ЧУМИТЕ", те винаги използват всичко на аванта, затова са се бутнали да работят в Общината! Ненаядени алчници такива...!
Aнонимен
на 20.09.2018 г.
0
 
 
всички сме равни пред закона, но винаги има и по равни!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Бюджет на Варна 2024 г.
Близки издирват Димитър Малинов
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: