Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна ще черпи опит от Москва в създаването на пешеходни зони и намаляване на автомобилния трафик
Автор: Екип Varna24.bg 14:41 / 03.10.2018Коментари (3)3177
©
Кметът на Варна Иван Портних прие днес делегация, водена от Сергей Черьомин, министър в Правителството на Москва и ръководител на Департамента за външноикономически и международни връзки. Визитата е част от програмата на Дните на Москва в България, които се провеждат в София, Варна и Плевен. От руска страна на срещата участваха посланикът на Руската федерация у нас Н. Пр. Анатолий Макаров, генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов, зам.-ръководители на департаментите по външноикономически връзки и по култура, депутати от Московската градска дума.  На разговорите присъстваха и областният управител на Варна Стоян Пасев, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, зам.-кметовете Пейчо Пейчев и Коста Базитов, директори на дирекции в Община Варна.

"Радвам се, че Варна е един от градовете-домакини на Дните на Москва, които се провеждат в България. Проведохме ползотворна среща с нашите гости от Правителството на Москва, вярвам, че ще можем да надграждаме нашите контакти и да развиваме по-активно сътрудничество в сферите на градското развитие, културата, спорта. Независимо от различните мащаби, нашите градове са изправени пред сходни предизвикателства, затова с интерес бихме проучили опита на Москва в създаването на пешеходни зони, намаляване на автомобилния трафик. Полезни ще бъдат и добрите практики в сферата на образованието, културата, спорта, развитието на библиотеките и социалната активност на възрастните хора“, обяви кметът Иван Портних.

"Чудесно е, че Дните на Москва се организират и във Варна. В този момент се провеждат и в Плевен. Видяхме, какво се случва тук, че много от руските граждани признават България за своя втора родина. Видяхме колко добре са развиват нашите двустранни отношения“, заяви Сергей Черьомин.

"Правителството на Москва, което аз представлявам, е значителен инвеститор в туристическата инфраструктура в СОК Камчия, и занапред това място ще се развива целогодишно. Надявам се, че още много деца и граждани на Русия ще могат да почиват там. СОК Камчия ще бъде развиван не само като място за почивка, но и като център за обучение по руската образователна система“, заяви Сергей Черьомин.  Той допълни, че по време на срещата са били обсъдени възможностите за сътрудничество в областта на здравеопазването, образованието, архитектура. "Надявам се, че положителните промени в политиката, които настъпват, ще доведат до още по-добро развитие на нашите отношения“, допълни той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Брези има в Москва в парковете.Гледал съм на филма "Москва не вярва на сълзи ".
0
 
 
Ха-ха-ха ще черпим опит. То се черпи ако можеш. Бях там преди 2 месеца и съм убеден че нищо няма да почерпим, защото не можем ги достигна. Чистота безупречна, транспорт 6+, озеленяване и поддържане 6+, в парка покрай реката /18км. парк не се пуши, 6+6=12 лентов път в града и 8-9 км пътуваш без да видиш светофар, фонтаните в и около реката работят, дупка в асфалта е непознат термин. А кмета щял да черпи.....
Aнонимен
на 03.10.2018 г.
-1
 
 
Точно от пияните матрьошки ще черпим опит.Аве кой ги кани тези алкаши в Бг ве..де*а и комунета де*а
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: