Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Каски пред Варненския окръжен съд в знак на протест!
Автор: Екип Varna24.bg 09:41 / 09.10.2018Коментари (2)3965
©
Варненското мото общество организира протестен митинг. Ето какво зоват организаторите:

Ние от Варненско мото общество и регион Варна ще поставим каски пред съда в знак на протест и с цел да привлечем вниманието ПО МИРЕН ПЪТ на правораздавателната система върху поредния случай на подигравка с паметта и семействата на загиналите на пътя!!!

На 08.07.2017г. още един живот бе отнет на пътя! Младият Денислав Ников от Варна му бива отнето предимството от Хюндай Теракан управляван от Ван Ееде Ролф Едуин - Индонезиец с Холандски паспорт. В следствие на настъпилото ПТП, по късно на 29.07.2017г. Денис почива от нараняванията в болницата.

Разбира се следва обвинение, което е ПОРЕДНАТА ПАРОДИЯ на правосъдие в нашата държава!!!

Основния проблем по делото се създава по време на досъдебното производство. Разследващия полицай, ръководен от зам. окръжния прокурор първо целенасочено не ангажира като доказателство по делото записите от камерите, които са заснели ПТП-то. Бащата на Денислав въпреки това изрично с писмо е поискал от досъдебното производство да изземе тези записи.

НЕ Е НАПРАВЕНО С НАЙ-НЕЛЕПИ ОБЯСНЕНИЯ:

разследващия полицай писал писма до институции, които нямали камери на кръстовището и когато ги поискал от когото трябва, те били изтрити, защото такава е процедурата при наблюдаващите кръстовището!!!

Същите полицаи и прокурор са назначили автотехническа експертиза с изключително тенденциозни въпроси, насочени към това каква е била скоростта на мотоциклетиста!

Експертизата веднага е оспорена от адвокатите на семейството на Денислав, но прокурора отказва ИЗРИЧНО с постановление да се направи нова експертиза с нови въпроси към вещото лице! Подсъдимият виждайки, всичко това заявява, че признава фактите по делото и желае съкратено производство. 

Варненският окръжен съд в лицето на съдия Шопова, не спазва НПК(Наказателно процесуален кодекс) и вместо да насрочи делото за нова дата, веднага след разпоредителното заседание започва разглеждане на делото!

За няколко минути, след като прокурора пледира за ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГОЛЯМОТО СЪПРИЧИНЯВАНЕ от страна на убития Денислав, съдът определя наказание на водача причинил катастрофата при наличие на "МНОГОБРОЙНИ" смекчаващи вината на подсъдимия доказателства!

Всичко това е при наличие на многократни нарушения на холандеца за превишена скорост и опита да представи на съда версия, че друг е управлявал автомобила, а той само поемал вината!!!

Съдът явно счита това за нормално и дори го кредитира, заявявайки на нас гражданите, че да се мами административно наказващия орган не само не е укоримо, но дори похвално!!!

При произнасяне на присъдата, съдията показва фрапиращо незнание на правилата за движение като обявява, че при забранителен знак В14 забраната на знака не важи така както предвижда закона - след поставения знак, а важи и за кръстовището, което е преди него!!!

Дори го е записал изрично в мотивите си и отново е приел, че това е съпричиняване на пострадалия! Това твърди и прокурора в пледоарията си и в обвинителния акт. Очевидно във Варненски съдебен район действа различен ППЗДвП(Правилник за Приложение на Закона за Движение по Пътищата) 

При спорна експертиза и скорост на мотора, съдът приема, че тази скорост също е причина за произшествието. (Тук е момента да уточним, че СПОРНАТА експертизата казва, че мотора се е движел с приблизително 30км над допустимата, при видимост в този момент 72м.) КАКВА Е ПРИЧИННАТА ВРЪЗКА МЕЖДУ СКОРОСТТА НА МОТОРА И ОТНЕМАНЕТО НА ПРЕДИМСТВО по смисъла на чл.37 ла.1 от ЗДвП(Закон за Движение по Пътищата) от страна на подсъдимия, никой не е обяснил и до този момент! Няма в обвинителния акт, няма и в мотивите на присъдата, въпреки, че подсъдимия е имал видимост дори отвъд предното кръстовище на което има светофар! Всъщност мотивите на съда не се различават с нищо от обвинителния акт.

Съдия и прокурор действат в синхрон и не дават никаква възможност за защита на интересите на пострадалите лица!

ЗАТОВА НИЕ ЩЕ ПОПИТАМЕ. 

ДО КОГА?!

ДО КОГА ЩЕ ТРЯБВА ДА ПРОТЕСТИРАМЕ ЗА ДА ИСКАМЕ СПРАВЕДЛИВОСТ?!

ДО КОГА ЩЕ СМЕ ВИНАГИ ВИНОВНИ В ЛИЦЕТО НА ПРАВОСЪДИЕТО?!

ДО КОГА ЧУЖДИЯТ ГРАЖДАНИН ЩЕ Е ПО ВАЖЕН ОТ ВАШИТЕ СЪНАРОДНИЦИ?!

ДО КОГА ЩЕ ОСТАВАТ БЕЗНАКАЗАНИ ВИНОВНИ ЗА СМЪРТТА НА ПЪТЯ?!

ПРЕМИНА ВТОРА ИНСТАНЦИЯ НА ДЕЛОТО, В ХОДА НА КОЕТО ОТНОВО БЕ СЪЩИЯ ЦИРК И ПАРОДИЯ НА СПРАВЕДЛИВОСТ!!!

ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ НА 11.10.2018г. пред Варненски окръжен съд (пред шадраваните)

в 15:00ч., за да ви попитаме и за да разберат, че не сме слепи за да не видим подигравката със семействата на загиналите и с нас самите!!!

С ИЗЛИЗАНЕТО СИ ЩЕ ИСКАМЕ ДА ОТВОРИМ ОЧИТЕ НА ТЕМИДА И ДА СЕ ПРАВОРАЗДАДЕ СПРАВЕДЛИВО!!!  








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.10.2018 г.
+1
 
 
32 километра над допустимото или с две думи казано пича е карал с 90 в градски условия. За какво предимство ревете, аз докато те видя и си се вече набил в колата.
Aнонимен
на 09.10.2018 г.
+1
 
 
Ако е мотоциклетиста е спазвал ограничението на скоростта е нямало да се получи ситуация с отнемане на предимство! А че карате като изтървани е САМАТА ИСТИНА!!! Или спазвайте правилника или продължавайте да си мрете, но не ни занимавайте. А с този начин на каране превръщате другите участници в движението в жертви! И си спомнете за момичето на пешеходната пътека до общината, убито от моторист! Не помня тогава да протестирахте!?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: