Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Портних и Пасев присъстваха на откриването на нова зала в Аспарухово
Автор: Екип Varna24.bg 16:38 / 14.10.2018Коментари (0)3185
©
Читалището на с. Аспарухово, община Дългопол вече има просторна зрителна зала, изцяло завършена и оборудвана с държавна подкрепа. Тя бе официално открита навръх Петковден, когато се провежда и традиционният събор в селото. Сред официалните гости на празника бяха народните представители от Парламентарната група на ПП ГЕРБ Таня Петрова и Емилия Милкова, областният управител Стоян Пасев и кметът на Варна Иван Портних. Те отправиха пожелания към общинското ръководство и местните жители  за здраве, благополучие и още много нови успешно реализирани проекти.

По инициатива на кмета на селото Мария Георгиева присъстващите на церемонията за откриването на залата бяха посрещнати с фолклорна програма на самодейни състави и с архивни кадри от 14 февруари 1989 г., когато е направена символичната първа копка за строителството на читалище "Добри Иванов Недев" в Аспарухово.

"Строителството на сграда отне много години, но от днес читалището ще има и голяма зрителна зала, която всички заедно ще превърнем в културно средище", коментира Георгиева и благодари на кмета на Дългопол Георги Георгиев и на Общинския съвет за съдействието дългоочакваният ремонт да стане факт.

"Успяхме да преобразим напълно пространството. Стените на помещението доскоро бяха голи тухли, а днес мястото предлага прекрасни условия за активен културен живот в с. Аспарухово", подчерта на свой ред кметът на общината. Георги Георгиев поздрави всички присъстващи по повод празника на селото и взе участие в последвалата изнесена сесия на Общински съвет - Дългопол.

"За нас е чест да проведем 48-то си заседание в новата читалищна зала", изтъкна председателят на ОбС Злати Златев, обявявайки началото на сесията. Съветниците обсъдиха готовността на общината за работа при зимни условия, постъпилите заявления за еднократна помощ, както и актуализацията на транспортните разходи предвид осигурения нов автобус за ученици.

"Само преди няколко месеца бяха асфалтирани три улици с обща дължина 1,5 км. Обновяването на инфраструктурата ще бъде приоритет и догодина, когато предвиждаме строително-ремонтните работи да обхванат две основни улици в селото. Амбицията ни е да подобрим уличната мрежа, която води към района, където са концентрирани хотелите и къщите за гости. Целта ни е така да подкрепим развитието на туризма в селото", коментира кметът на Аспарухово Мария Георгиева.  По думите й от началото на мандата досега в селото са изградени 1700 м ново енергоспестяващо осветление. "Предстои да бъдат монтирани още 250 нови осветителни тела", анонсира Георгиева. Тя информира още, че подобряването на условията в читалището ще продължи, тъй като догодина то ще бъде санирано. "Санирано ще бъде и кметството, а в централната част на Аспарухово ще се изградят детска площадка, място за отдих и нови алеи", допълни Мария Георгиева.

Жителите и гостите на селото бяха приветствани и от младата дългополска поетеса Нели Янчева, която е автор на четири стихосбирки, а нейни стихове в момента се превеждат в Украйна и Молдова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: