Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Интернет сензацията "Живот в скалите" с премиера във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:18 / 15.10.2018Коментари (0)2592
©
Време е да сложим край на чакането – на 18 октомври от 18:30 ч. в зала 4 пресцентър на ФКЦ е официалното представяне за варненската публика на превърналия се в сензация още преди публикуването си роман на Мария Лалева "Живот в скалите". Специално участие ще вземе и Симеон Лютаков.

Романът "Живот в скалите“ има свой път още преди да е публикуван, дори още преди да е завършен цялостно. Хиляди последователи на Мария Лалева в продължение на няколко години очакваха с трепет в социалните мрежи да се появи поредният цитат, в който да разпознаят себе си. Постепенно тези кратки фрази се превръщаха в афоризми и постигаха хиляди споделяния и вярна публика. Не, това не е маркетингов трик, планиран във времето, а бавно, напластяващо и искрено писане "без нито една нечестна пауза“.

След обявяване на датата за излизане от печат нетърпението на читателите се превръща в истинска лавина от предварителни запитвания и поръчки. От понеделник, 8 октомври "Живот в скалите“ e и в книжарниците.

Историята в романа "Живот в скалите“ заплита съдбите на няколко герои, които се срещат в стария Созопол. Младата нелечимо болна Марина и малкият й син Павел идват да живеят в морския град. Там се срещат с Михаил- известен пропил се актьор, Демир- мъдър и благ старец, Луиза – борбена и импулсивна арменка и баба Настасия – ясновидка и гадателка. Появата на жената и детето в малкия затворен свят на четиримата самотници в скалите преобръща живота на всички. Раждат се красиви приятелства, започват неочаквани промени в живота на героите. Болестта на младата жена предизиква Михаил да преосмисли житейските си избори, да открие в себе си неподозирана смелост и стремеж към нов път. Демир и баба Настасия обвиват цялата история в мистика и усещане за предопределеност и предначертана съдба, разкриват пред новодошлите един различен свят отвъд зримата реалност. Луиза получава шанса да покаже дълбочината и силата на голямото си сърце. Надвисналата смърт лишава времето, изборите, думите, убежденията на героите от досегашните им граници и категоричност. Малкият Павел се превръща в център на една нова вселена за четиримата в скалите. Как ще си отидат героите от този свят, как ще приемат смъртта, какво ще научат за себе си, любовта, приятелството, прошката и тайните на Бог в общуването помежду си, ще имат ли смелостта да надскочат своите илюзии, заблуди и страхове.

Един роман за важните избори. За онези избори, които човек взима на кръстопът, в моменти на загуба, страдание, колебание. И за които са нужни много кураж и тишина. Едно предизвикателство към читателя да се вгледа в живота си от по- високото стъпало – стъпалото на духовността и любовта, на прошката и волята за промяна. Роман, който може да се чете много пъти с интерес и с удоволствие. И всеки път да се открива нещо ново, различно и запомнящо се. Книга, в която читателят ще намери себе си във всеки ред, ще се припознае в героите, в болките, в смеха им. Ще си зададе техните въпроси, но ще стигне до своя личен отговор. Книга, която дава различен поглед върху смъртта, любовта, семейството, прошката, приятелството, вярата. Думите на автора смело нахлуват във вътрешния свят на читателя и убеждават, че отговорите винаги са били вътре в нас. Човешка и дълбоко емоционална книга, с ярки, завършени образи и драматична история. Текстовете, изпълнени със символика и дълбочина, ни убеждават, че приказките са реалност, а мъдростта е човешката смелост да надскочим границите, заблудите, навиците, страховете си. 

"Живот в скалите“ провокира да напуснем стреотипите и зоната си на комфорт в мисленето и ежедневието си, предизвиква ни да направим още една крачка навътре към себе си и да преосмислим посоките и решенията си.

Една книга, която не може да остави читателят безразличен и към която той ще се връща, за да преоткрие себе си чрез героите.

На ръба между философията и притчата, с динамичния си и честен изказ, с дълбоко психологическия разрез на героите авторът води читателя към изживяване на цялата палитра от човешки емоции – от сълзи до смях, от страдание и непрежалима загуба до тържество на красотата, любовта и истината.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: