Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ето кой е "Лекар на годината" във Варна! Кметът: Ние сме град с модерно здравеопазване
Автор: Екип Varna24.bg 15:20 / 19.10.2018Коментари (0)7437
Отличени медици от Варна получиха награди по време на тържествена церемония в четвъртък, организирана от Община Варна и Българския лекарски съюз - Регионална колегия-Варна. Събитието, което се проведе в Юнашкия салон, бе уважено от кмета Иван Портних, проф. Радослав Радев - председател на БЛС - Варна, областния управител Стоян Пасев, представители на лечебни заведения.

Номинираните медици бяха предложени от БЛС -Варна. Лекар на годината стана д-р Соня Цекова - управител на ДКЦ 4, специалист УНГ. В категорията "Млад лекар на годината“ бе отличен ортопедът д-р Стоян Иванов. В категорията "Иновации“ призът бе връчен на доц. д-р Илина Мичева. За "Заслуги и принос в развитието на детското и училищното здравеопазване“ призове получиха проф. д-р Виолета Йотова и екип, доц. Д-р Миглена Георгиева и д-р Атанаска Петкова.

"Всеки в живота си има своя лекар, на който се доверява. Затова се радвам, че имам възможността в навечерието на Вашия празник, когато честваме и Св. Иван Рилски, да изразя благодарност за грижите и всеотдайността Ви. За това, че ни давате сили и надежда, че можем да се справяме дори с невъзможното", каза кметът. Той припомни, че Варна е град с модерно здравеопазване и един от водещите медицински центрове в страната.

"Мотивирани сме да работим още по-активно и в по-тясно сътрудничество с Българския лекарски съюз, с други браншови структури в сферата на здравеопазването, за да бъдем по-резултатни в общата ни цел – създаване на условия за превенции и по-добро лечение на хората. Да работим така, че Терминал 2 да не е приоритет за нашите лекари", каза кметът.

"Няма значение кога ще отбележим празника, важното е, че сме заедно. Заедно като варненци се чувстваме силни. И как няма да не се чувстваме силни, когато лекарското съсловие усеща зад гърба си подкрепата и съдействието на Община Варна и Областната управа. По същия начин бих могъл да кажа, че Община Варна и Областната управа трябва да се чувстват спокойни и силни, когато зад гърба им сме ние, лекарите. Те имат нашата ръка, нашите знания, нашите възможности. За да бъде Варна още по-здрав, още по-млад, слънчев и хубав град", заяви проф. Радослав Радев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: