Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Община Варна: Всички училища и детски градини са готови за посрещането на зимата
Автор: Пламена Николова 10:22 / 22.10.2018Коментари (0)4328
©
Всички училища и детски градини във Варна са готови за посрещането на зимата, коментира за Varna24.bg директорът на дирекция "Образование" в Община Варна Лилия Христова. 

"Отдавна следим този въпрос, въпреки че беше много топло времето. Навсякъде са направени изпитания на отоплителните системи. Там, където е имало нужда да подменяме котли, сме осигурили средства за тази подмяна. Извършен е основен преглед на сградите на училищата и детските градини. Проверено е техническото състояние на водопроводните мрежи, защото е много важно части от канализацията и шахтите да не замръзват и да се стига до аварии. Направени са инструктажи навсякъде за работа при зимни условия. В "Час на класния" ще има беседи как да реагират децата при зимни условия.

Дали сме инструкциите да се почистят подстъпите към детските градини и училищата, винаги да бъдат отворени пътищата към кухните на "Ученическо и столово хранене", където се приготвя храната за децата. Защото при влошаването на времето първо се затруднява разнасянето на храната. Там, където знаем че трудно ще достигнат при първите моменти на заснежаване, както в детската градина в "Каменар", винаги когато застуди се осигуряват пакети със суха храна, за да се гарантира прехраната на децата. В детските градини сме дали предписание да бъде осигурено алтернативно отопление. Става въпрос за климатици, които да гарантират отоплението при една евентуална авария, така че да не ес налага да връщаме децата по домовете им", каза Лилия Христова. 

Припомняме, че Община Варна първа се погрижи за решаването на още един много важен проблем-осигуряването на храна за децата с алергии и други специфични заболявания в детските градини.

"Ние бяхме първата община в страната, която взе мерки в тази насока, след нас и в София въведоха безглутеновото хранене в детските заведения. Много специалисти работиха в тази посока и мисля, че това е един голям успех за общината. Полагаме големи грижи в тази посока и все повече се усъвършенстват менютата и качеството на храната", допълни експерта.

Относно безплатните закуски в училищата Лилия Христова коментира, че Община Варна няма касателство към проекта на Министерство на земеделието и храните. 

"Факт е, че се хвърля много храна, но има деца, които са социално слаби и тези закуски подпомагат техните родители. Това е европейска политика и може би ние трябва да я адаптираме така, че да бъде наистина полезна", коментира г-жа Христова. 

Вижте повече във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 225
30.05.2018 »
24.03.2018 »
24.03.2018 »
23.03.2018 »
22.03.2018 »
22.03.2018 »
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: