Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Решиха къде ще строят новата съдебна палата на Варна
Автор: Пламена Николова 13:15 / 25.10.2018Коментари (0)7583
© Varna24.bg
На днешното изнесено заседание на Висшия съдебен съвет във Варна е взето решение за мястото, където ще бъде изградена новата съдебна палата, предаде репортер на Varna24.bg

Ето какво сподели след заседанието съдия Боян Магдалинчев, представляващ ВСС:

"В тази посока се обединихме всички, местните органи на съдебната власт, държавната власт в лицето на областният управител, кметът, председателят на Общинския съвет и главният архитект на Варна. Нямаме разминаване вече във визията си какво ще става във Варна. Имаме единна позиция по изчистването на проблемите около този имот. Има правни проблеми, относно имотът, който се намира в триъгълника между бул. "Сливница" и бул. "Христо Смирненски" срещу затвора.

Общата площ, която би могла да се осигури за строителство е около десет декара след изчистването на част от терена, който е за свързването на бул. "Хр. Смирненски" с кръстовището на бул. "Сливница".  Инвестицията няма ка да я изчислим на този етап, след като още няма ясна визия какво ще се прави. Трябва първо да изчистим правните проблеми за терена. Има сключвани договори от предишни местни органи на властта с наемател, в единия случай за 15 години, в другия за 20. Единият е изтекъл, другият сега в края на октомври изтича. Като решим правните проблеми започваме да мислим за проект за съдебна сграда.

Визията и трябва да е такава, че да създава усещането за тежест и авторитет. Старият проект се оказа вече неработещ, тъй като от изработването му досега се е увеличила числеността на органите на съдебната власт. По данни на колегите Варна вече е много по-голям град от времето преди десет години, т.е. около 380 000 жители, което означава, че нуждите на органите на съдебната власт са променени. Отделно се оказа, че комуникативно нещата не стоят добре, няма подход от улици към съдебната палата, няма възможност да се обслужват гражданите.

По новия проект ще бъде предвиден паркинг с 1000 места.  Време е да решим проблема, защото е недопустимо град като Варна да е с разпръснати съдебни органи, които се помещават в общежития като виетнамските от едно време. Затова се надявам в рамките на този мандат на ВСС да започне реализацията и ако може да тръгне изпълнението в самото строителство. Обектът е голям, залагат се параметри около 50 000 кв.м. разгъната площ. В една среща с премиера и финансовия министър бе поставен въпросът големите обекти на съдебната власт да получат финансиране от държавния бюджет, така че на това се надяваме.", каза Магдалинчев.

Вижте още във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 10
26.04.2022 »
30.10.2019 »
18.10.2019 »
25.10.2018 »
19.06.2018 »
11.04.2014 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: