Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Млада жена направи нещо много долно на свой познат от детството
Автор: Екип Varna24.bg 14:12 / 30.10.2018Коментари (0)17012
©
35-годишната Елица П., която беше предадена на съд от Окръжната прокуратура във Варна като подсъдима по две дела за кражби на пари и дебитни карти и за използването им без съгласието на титуляра, извършени като продължавани деяния, получи две осъдителни присъди от два състава на Варненския окръжен съд.

За престъплението по член 249, ал. 1 от НК, извършено в периода от 23 декември до 29 декември миналата година, след съкратено съдебно следствие Елица бе осъдена на общо 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, в който съдът й наложи и пробационни мерки за целия изпитателен срок, както и глоба в размер на 100 лева. Присъдата по това дело подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд.

Подсъдимата посетила дома на свой познат от детството си. Използвала отсъствието му и успяла да вземе дебитната му карта с листче, на което бил изписан ПИН-кодът. Час по-късно потърпевшият получил съобщение от банката, че от картата му е изтеглена сумата от 50 лева. Мъжът установил, че дебитната карта и листчето с ПИН-кода липсват. Малко по-късно отново бил уведомен чрез SMS от кредитната институция, че е извършено теглене на 400 лева от картата му. Тогава помолил сина си да уведоми банката за неправомерното теглене.

След полунощ на 29 декември м. г. подсъдимата отново отишла в дома на своя познат. Той я пуснал само в коридора на жилището си. За да я сплаши, взел въздушната си пушка. Когато се върнал обратно в коридора, чул стъпките й по стълбището. След като заключил вратата, проверил портфейла си, който се намирал в якето му в коридора. Така установил липсата му. В него имало 30 лева, лична карта и свидетелство за управление на МПС. Портфейла потърпевшият открил върху пощенските кутии, но без парите, и подал жалба в полицията.

Същото престъпление младата жена осъществила в условията на продължавано деяние и спрямо възрастна жена. С чуждата дебитна карта Елица направила неуспешен опит да изтегли 20 лева от банкомат, платила дребни покупки в магазин и отново опитала да изтегли пари без успех. За това деяние след споразумение с Окръжната прокуратура във Варна с признаване на вина 35-годишната подсъдима получи наказание лишаване от свобода за срок от 1 година с 3-годишен изпитателен срок и задължителни пробационни мерки. Споразумението е със сила на присъда и е окончателно.

Осъдената е зависима от хероин и амфетамини от години.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: