Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Голи снимки във Фейсбук разпалили вендета между роми
Автор: Екип Varna24.bg 11:26 / 06.11.2018Коментари (2)2282
Публикувани в интернет разголени снимки на Севгина, която е съпруга на подсъдимия за опит за убийства Румен Рангелов – Лисана, довели до крайна омраза два рода в пловдивската "Шекер махала". Фотосите били манипулирани и вид отмъщение, твърди съпругът, чиято любовна авантюра с красавицата Недрет Нетя всъщност била в основата на междуродовата вражда. Това стана ясно по време на процеса срещу Рангел Рангелов – Рамадан и Румен Рангелов – Лисана в окръжния съд в Пловдив вчера.

Враждата между двата рода започнала още през 2016г. и завършила със зверско меле миналия 2 юли вечерта, по време на което десетки бяха набити, простреляни и влязоха в болница. Арестувани и обвинени от прокуратурата за опит за умишлено убийство бяха бащата и синът Рангел и Румен.

Ромската красавица Недрет Нетя била снаха на наръгания с нож в гърба от Рамадан Ариф Шабан Асан. "Жалба съм писал до прокуратурата за заплахите от Ариф Шабан Асан срещу Румен Рангелов. Първият заплашвал сина на Рангел задето оправя чуждите жени, включително и неговата снаха. А тя наистина е много хубава жена", заяви в съда по време на досъдебното производство предишният адвокат на двамата.

Първата жалба от Лисана срещу другия род била през 2016 г. Последвали още няколко, като последната била от април 2017г. В нея Румен Рангелов се жалвал, че хората от другия род са нападнали къщата му и са го заплашвали с убийство. Жалбата за манипулираните фотоси в интернет била от миналия април и била подадена от жена му Севгина, която присъстваше на съдебното заседание този понеделник в окръжния съд в Пловдив.

"В тази жалба, която е за закана за убийство, описахме и как са нападнали къщата ни", продължи с разказа си пред 5-членния съдебен състав Лисана. По средата на миналия юни полицаите от 3-то извършили проверка по жалбата на Румен Рангелов за нападението над дома му. Към жалбата имало прикрепена и една гилза, за която Рангелов и жена му твърдели, че била от изстрелян към къщата им патрон.

На 2 юли м.г. около 21 часа Рангел се прибирал в махалата с белия си микробус "Фолксваген" от пазара в село Костиево, където продавал дини. До него на предната седалка се возела внучката му на 12 години Мелиса Мустафа, която е дъщеря на сина му Румен. Когато минал пред къщата на съседите врагове на ул. "Латинка" № 4, спрял. Ариф отишъл до шофьорската врата и казал на Рангел да посъветва сина си да не се закача с неговия род, като визирал връзката му със снахата Недрет Нетя. Веднага след това Ариф Асан му обърнал гръб, а в афекта си Рангел извадил от жабката кухненски нож, настигнал Ариф и го пробол в гърба. Раната била в лявата половина на гърба, близо до сърцето.

По предното стъкло на микробуса му имало следи от два удара. Самият Рамадан твърди, че ударите са били от масивен железен прът с диаметър около 5 см, с който бил ударен и по темето. Според комплексната съдебна експертиза ударите били нанесени от твърд предмет, а раните в главата на шофьора са получени, ако Рамадан е бил с гръб към шофьорската врата и полегнал на другата седалка в микробуса. В това време в мелето се включил и синът, който стрелял по тълпата с незаконната пушка. Общо 7 били ранените, като трима от тях били с по-тежки огнестрелни рани.

Според съдебно-медицинската експертиза Йордан Асенов е получил 6 огнестрелни рани в лявото бедро и корема, довели до счупване на бедрото и вътрешни травми. Магда Асенова получила сачми в лявата половина на главата, една от които пронизала лявото й око. Тя имала и други наранявания от сачмите – в левия грак и в гръдния кош. Росица Антонова имала много огнестрелни рани в дясната половина на гърдите и в краката, които обаче били повърхностни. Процесът срещу Рамадан и Лисана в Окръжния съд продължава с обяснения от двамата подсъдими и с разпит на свидетели.



Източник: Агенция Монитор








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Много ми е интересно, след като са били в болница тия човекоподобни, платиха ли си разноските по болничното обслужване? И здравни осигуровки плащат ли? И всъщност кого го интересува дали ще се избият, или не. По-добре да ги оставим да се изтребят помежду си.
+5
 
 
Абе какви са тези смесени българо-турски имена: Рангел/Рамадан, Недрет/Нетя, Севгина/Савина, и т.н., и т.н.? Нямат ли си индо-египетски имена тия примитиви?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: