Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Японските барабанисти "Ямато" очароваха малчугани във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:32 / 13.11.2018Коментари (1)1859
©
Японските барабанисти Ямато, които ще изнесат концерт за първи път във Варна днес от 19 ч. в ДКС, проведоха безплатен уъркшоп за деца с тайко-барабаните си  в Гранд Мол Варна!

Ямато дадоха възможност на децата да се докоснат до тайко барабаните и да участват заедно с японските барабанисти в разучаването и изпълнението на една песен. Японските барабанисти вярват, че ритъмът на тайко е достъпен за всеки човек, защото е като пулса на сърцето, което всеки човек носи в себе си. Винаги, когато имат възможност, те са щастливи да помогнат на младите почитатели на японските барабани лично да опитат какво е да участваш в създаването на техния уникален ритъм.

Тайко перкусията не е просто перкусионна музика за японците. Звукът на барабаните тайко е в дълбока връзка с японския дух. Японците го чувстват, като слушат барабаненето. Но дори не само звукът, а и самият тайко барабан може да изрази японския дух.

Има повече от 10 000 различни тайко групи в Япония. Всеки малък град или селище има своя собствена формация. Те изпълняват своя програма по време на определени фестивали. И имат собствен ритъм. Този ритъм се възприема от всички - от деца до старци. И е нещо като сърцебиене. Тайко перкусията е като вид разговор.  Барабанистът говори с барабана постоянно. После се опитва да комуникира и увлече публиката. Това е изумително и може да се усети с всички сетива по време на концерт на Ямато.

Японските барабанисти искат да празнуват живота с хората, които искат да почувстват тайко перкусията. Те смятат, че е лесно човек да усети силата на звука на тайко, защото все пак всеки има сърдечен пулс.

Ето какво заявяват самите барабанисти: “Винаги, когато се изправим пред публиката, очакваме ново интересно пътешествие. Ние не просто изпълняваме програмата си, а се стараем да увлечем зрителите и даваме всичко от себе си."

“Шоуто на Ямато е чисто театрално приключение, изпълнено с балетна грация и заразителен хумор." Times Online (UK)

Кои са Ямато

Групата на японските барабанисти Ямато е създадена през 1993 г., когато дебютира на фестивала в Тойчи, Кашихара-ши в областта Нара с оригиналната композиция на създателя на състава Маса Огава "Hyu-ga (Изгрев)". Оттогава са изминали 24 години. Досега японските барабанисти Ямато са свирили в 54 държави по света в над 3500 спектакъла и пред 6 милиона зрители. Техните изпълнения, включващи различни сценични формации, винаги са се радвали на отлични отзиви от публика и критика; през годините славата им се разпространява лавинообразно надлъж и шир, а британските медии нарекоха техния звук "Музиката на тялото". Ямато са базирани в селището Асука, известно като родното място на японската култура, която ескплоадира в международните представления на експлозивните Ямато от 6 до 10 месеца всяка година по целия свят. Барабанистите се гордеят, че са групата с най-голям брой международни представления сред всички японски изпълнители.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
едно събитие много по стойностно от опита за метеж на червените боклуци :)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: