Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Готвачите" на дрога Тихомир и Елица остават в ареста
Автор: Екип Varna24.bg 14:40 / 13.11.2018Коментари (0)2310
©
Тихомир И. и Елица П., привлечени като обвиняеми затова, че в съучастие приготвяли и разпространявали забранени от закона наркотични вещества ще продължат да пребивават в следствения арест. Състав на Апелативен съд – Варна потвърди днес в две съдебни заседания определения на Окръжен съд – Варна от миналата седмица, с които са били потвърдени марките им за неотклонение.

Пресслужбата на съда Варненския апелативен съд припомня, че двамата са в ареста от края на август тази година. Оперативна информация и последвалата я  специализирана полицейска акция довела до задържането на Тихомир и на Елица. При първоначалния им арест е било установено, че приготвянето на дрогата ставало в жилище в местносст Зеленика, а в апартамент във Варна са били установени прекурсори и наркотични вещества.

Днес прокурор от Апелативна прокуратура припомни, че експлоатираните СРС, които предстои да бъдат изготвени като веществени доказателствени средства са разкрили продължителната и мащабна разпространителска дейност, извършвана на територията на цялата страна. Според разследващите – и двамата обвиняеми са съпричастни към приготвянето и към разпространението на наркотичните вещества.

Обект на преценка и пред настоящия съдебен състав днес бяха заключенията на поискани и назначени СМЕ, които да установят здравното състояние на Тихомир и на Елица. Вещите лица, изготвили медицинските заключения са били категорични, че наличните хронични здравословни проблеми на Тихомир И., както и тези на обвиняемата Елица П. не са пречка за престоя им в следствения арест, където могат да бъдат лекувани.

Въззивната апелативна инстанция определи като неоснователни жалбите на двамата обвиняеми и потвърди като обосновани и законосъобразни определенията на първата съдебна инстанция, с които е бил потвърден постоянния арест на Тихомир и на Елица. И този съд споделя аргументите, че събраните в хода на разследването гласни и други свидетелства обосновават предположението, че двамата са съпричастни към престъпната дейност, за която са привлечени като обвиняеми. Производството и разпространението на наркотични вещества е тежко престъпление, което се наказва строго от закона. С оглед на това обстоятелство, както и  на факта, че прекурсорите са вещества, достъпни в аптечната мрежа, и този съд намира, че ако са с по-лека мярка за неотклонение всеки един от двамата обвиняеми може да се опита да се укрие от наказателно преследване или да извърши престъпление.

Определенията, с които Варненския апелативен съд потвърди постоянния арест на Тихомир И. и Елица П., привлечени като обвиняеми затова, че в съучастие приготвяли и разпространявали забранени от закона наркотични вещества не подлежат на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: