Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ричард Клайдерман с откровени думи преди концерта си във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:42 / 14.11.2018Коментари (0)1769
©
Само две седмици остават до пристигането във Варна на очаквания с много обич от почитателите пианист №1 на последните четири десетилетия – Ричард Клайдерман. Световният музикант беше любезен в дните между два гастрола – в Карнеги Хол в Ню Йорк и Куала Лумпур да отговори на въпросите на варненски медии.

Запитан как името Клайдерман се превърна в нарицателно за нежност и романтика и как е успял да задържи любовта на публиката цели 40 години, Клайдерман призна: "Всъщност всичко се случи още с първия ми запис - Ballade pour Аделин. Още през 1978 г. тази пиеса много бързо стана известна в повечето страни по света, и навсякъде хората я свързваха с любовта. Оттогава съм записал стотици любовни мелодии и много романтични и любовни филмови теми. Всъщност всички ние тук, на земята, се нуждаем от любов. Така се случи, че хората свързват моята музика с любовта вече 40 години, и аз съм им благодарен. Всичко се разви съвсем естествено и за мен е огромно удоволствие да бъда асоцииран с романтиката и нежността.“

Клайдерман е оптимист за бъдещето на романтичната музика: "Разбира се, съществуват различни стилове музика - от рок и поп до хип-хоп и рап, но знаете ли – заслушайте се в голямата филмова музика. Ще разберете, че най-големите филми на всички времена винаги имат връзка с любовта. Ето защо изпълнявам и много красиви любовни филмови теми по време на моите концерти и съм убеден, че любовта ще продължи да бъде водеща тема в музиката.“

На 1 декември във Варна ще бъде финалният концерт на двугодишен световен юбилеен тур на Клайдерман, посветен на неговите 40 бляскави години на сцената. Принцът на романтичното пиано ще дойде в морския град с най-доброто от най-добрите си програми – тоталните хитове, които докосват сърцата на публиката по цял свят по неповторимо нежния начин, който е неговата запазена марка. Заедно с големия артист на сцената в Зала Конгресна ще бъдат музикантите от Оркестъра на Classic FM радио.

Ричард Клайдерман е един от съвременните музиканти, които промениха отношението към пианото със своя New Romantic стил. Той се събужда известен преди 40 години след изпълнението на "Балада за Аделин" и благодарение на своя талант, трудолюбие и творчески идеи успява десетилетия наред да се задържи на върха като най-популярния пианист на планетата. До момента има над 90 милиона продадени албума, сред които невероятните 267 златни и 70 платинени диска.

Билетите за концерта на Клайдерман във Варна са на цени от 35 до 85 лв. Вече са изчерпани номиналите от 35 лв. Последни бройки остават от 45 и 55 лв. Билети могат да се купят от касите на Двореца на културата и спорта и Фестивалния и конгресен център.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: