Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Делото срещу Иванчева: Корупция под прицел или специализиран тормоз?
Автор: Екип Varna24.bg 11:43 / 25.11.2018Коментари (0)1716
©
7 месеца по-късно казусът по мегаделото "Иванчева" се заплита все повече. Според защитниците, институциите координирано тормозят бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Двете бяха арестувани показно в центъра на София, а след това разкарвани с белезници в спецсъда и извън него. Жените твърдят, че са държани в изолация при нечовешки условия и са докарани до депресия. Само пред Нова тв началниците на арестите в София отрекоха твърденията и заподозряха опит за манипулиране на общественото мнение.

Осигурени са всички необходими човешки условия - хигиена, храна 3 пъти на ден, баня и тоалетна, право на безплатна медицинска и стоматологична помощ и лечение", каза началникът на Областна служба“ Изпълнение на наказанията“ - София към ГДИН Росен Милотинов.

По неговите думи няма оплаквания от другите арестанти. 107 са жалбите откакто Десислава Иванчева и Биляна Петрова са зад решетките. Те са подсъдими за взимане на подкуп в особено големи размери и са под стража от 17 април след показен 5-часов арест на централен столичен булевард.

Милотинов отрече твърдението, че при всяко влизане и излизане в ареста обвиняемите са събличани чисто голи и са претърсвани. Той заяви, че обискът се извършва от лица от същия пол с металодетектор, без да се накърнява личното достойнство на претърсените. Арестантите не се събличат. Защитата твърди, че Иванчева и Петрова са подложени на изключителна жестокост. Адвокатите смятат, че те са в тежко психическо състояние. 

Задължително условие е задържаният да преминава медицински преглед не по-малко от веднъж седмично", заяви Маргарита Дойчинова, началник Арести в "Изпълнение на наказанията" София.

Милотинов каза, че всяка седмица се изготвя меню за арестантите, в което задължително има месо, риба, както и десерти. Дойчинова добави, че храната се доставя незабавно от затвора в София. Тя беше категорична, че застояла или мухлясала храна не се предоставя на задържаните.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: