Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Дядо остана като куче на студа във Варна заради бурния си нрав и любовта към алкохола
Автор: Пламена Николова 13:19 / 29.11.2018Коментари (4)14244
© Varna24.bg
Варненка се свърза с Varna24.bg, за да сподели притеснението си, че възрастен човек е останал като куче на студа при минусовите температури. Жената, която работи в магазин в к.к."Св. Св. Константин и Елена" снощи го е приютила в закритата част на търговския обект, осигурила му е храна и одеяло, но не може да остави бездомника там.

Ето какво сподели тя за 70-годишния Никола Ангелов:

"Работя и живея в близост до домът за възрастни хора "Гергана". Преди седмица от там дойде един дядо, който е останал на улицата. Той твърди,че са го изгонили и няма къде да отиде. Живял е известно време в изоставен фургон. Изхарчил пенсията си и сега няма и стотинка, гладува. Виждате навън какъв кучи студ е. Ние го нахранихме и го приютихме в предверието на магазина, в който работя. Звъннахме на "Социално подпомагане" и от там ни казаха, да го изпратим в приюта. Вчера му дадохме пари и го качихме на едно такси, за да го откара там. Обаче когато отишъл видели досието му и го върнали обратно. Не зная към кого да се обърна за помощ, човек е все пак. Дори да се е провинил нещо не можем да го оставим да умре от студ и глад, нали така? Все трябва да има институция във Варна, която да се погрижи за него", разказа жената. 

Репортер на Varna24.bg потърси коментар от директорката на дом "Гергана Нели Вълева. Тя обясни, че човекът е напуснал по собствено желание, след като е попълнил декларация за това. 

"Никой не го е гонил. Сам декларира, че не желае да остане. Проблемът е, че човекът е агресивен и пие алкохол. Скача на бой. Посяга на потребителите и на персонала в дома. Има къща в Долни Чифлик, но и сестра му не го иска там. Не можем да задържим някой насила, а и има правила, които трябва да се спазват. Той е опасен за останалите обитатели на дома", коментира Нели Вълева.

Свързахме се и с управителя на приюта във Варна Димитър Алатов. Ето какво коментира той пред Varna24.bg за отказа си да приеме възрастният бездомник:

"Той дойде пиян. Скара се с човека на пропуска още. Груб е и има множество заболявания, които го правят агресивен. Аз говорих 30 минути с него, като през цялото време той се държа изключително грубо дори с мен. Тук хората идват от крайна нужда, не можем да допуснем пияни хора, които буйстват да застрашават сигурността на останалите обитатели на приюта. На Никола е предоставена социална услуга, от която той сам се е отказал. Знаете ли, че в дом "Гергана" се грижат за хората като за деца в детска градина, с такова внимание. Но не може един човек да се зъби, да скача на бой и да пие на такова място. Подали са му ръка, той я е ухапал. Доколкото знам пенсията му е около 350 лв., значи има алтернатива да се справи, стига да има желание и сам да си помогне. Щом има проблеми с алкохола да отиде в токсикологията, щом буйства, значи е за психиатрията, не му е при нас мястото", коментира Димитър Алатов. 

Варненката, оказала помощ на възрастния Никола обаче допълва, че той  споделил, че къщата в Долни Чифлик е продадена, а сестра му живее в апартамент със семейството си и няма възможност да го приюти. Тя търси начин да помогне на бездомника и призовава, ако има институция или организация, която може да съдейства да се свърже с нея чрез Varna24.bg на редакционния ни имейл novini@varna24.bg.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.12.2018 г.
0
 
 
Роднините му го гонят, вие искате някаква институция да го храни. Да спре да пие, може и да оцелее.
Aнонимен
на 30.11.2018 г.
0
 
 
Имал 350 лв пенсия бил имал алтернатива за нормален живот,нямам думи?????
Aнонимен
на 30.11.2018 г.
0
 
 
Боже как лъжат тез има и една баба и нея я изгониха от приюта защото било топло вън а пред хората казаха че и тя агресивна полицаите казват всичко е защото нямат места в приюта
0
 
 
Човек сам каквото си направи, и Господ не може да му го направи... :(
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: