Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Катаджии по паркингите на моловете заради лудницата по Коледа и Нова година!
Автор: Екип Varna24.bg 17:46 / 04.12.2018Коментари (0)2745
© Varna24.bg
Комисията за защита на потребителите започва кампания относно организацията на паркингите на моловете в страната за влизане и излизане от тях и готовността им да посрещнат по-големия поток от посетители през зимните месеци и най-вече през декември, когато масово ще се пазаруват подаръци за Коледните и Новогодишните празници. Това съобщи председателят Димитър Маргаритов в Сутрешния блок на БНТ.  

"Нашата Комисия по закон има функцията да следи за безопасното предоставяне и на услуги. Преценихме, че е добре да направим такива проверки, тъй като и практиката показва – съвсем конкретни примери има в това отношение, че когато настъпят тези празнични периоди, става едно струпване във въпросните търговски центрове и често се стига до затруднения в трафика в подземните паркинги. Това от своя страна е съпроводено със замърсяване на въздуха в тези пространства и съответно – с рискове за здравето на хората, които понякога са принудени почти затворени в капан с часове да чакат, за да могат да се измъкнат“, коментира Маргаритов.  

По думите му идеята е да се установи кой какви функции има по отношение на това да се гарантира безопасността на хората, нормалното влизане и излизане от тези центрове. "Ще помолим да се включат и колегите от здравната инспекция, от околната среда, за да могат да бъдат направени необходимите замервания. Където е необходимо, такива индикации имаме, ще се наложи съдействието на Пътна полиция, за да може на самия изход на търговските центрове да бъде създадена такава регулация на движението, че вътре – там, където се паркират автомобилите и съответно те излизат, да няма струпвания и колони, които с часове стоят в затворени пространства“, добави председателят на КЗП.  

Маргаритов обясни, че инициативата е част от общата политика на Комисията през най-натоварения с пазаруване месец и падащи температури, когато хората предпочитат да пребивават в тези търговски центрове по-дълго време. "Целта е не само да се осъществява контрол върху търговските сделки, но и да бъдат осигурени нормалните условията, които би трябвало да бъдат гарантирани на потребителите“, каза още той.  

"Ако се установи, че предоставяната срещу заплащане услуга "паркиране“, е опасна за живота и здравето на хората, ние имаме право да забраним предоставянето и“, допълни Маргаритов. При установяване на нередности, може да се стигне до налагането на подобна временна мярка до предприемането на необходимите действия за нормалното функциониране на тези обекти.  

В момента съвместно с Българската агенция по безопасност на храните текат проверки за Никулден. "Нашата задача е да установим коректното обявяване на цените и наличието на всички необходими документи, съпътстващи стоката, която се продава – рибата, най-вече шараните“, посочи Маргаритов. Той препоръча да се пазарува от сигурни места и да не се доверяваме на амбулантни търговци.   

При нередности в хотели и заведения по време на предстоящия 8 декември студенстите ще могат да разчитат на съдействието на дежурни екипи КЗП. "Нека да реагират, да не подминават с безразличие нарушенията, които са очевидни. Ние ще се притечем на помощ, както сме го правили и преди. Миналата година имахме сигнали, ходихме на място, видяхме, че има проблеми, съдействахме да бъдат компенсирани студентите“, каза председателят на Комисията.



Още по темата: общо новини по темата: 100
25.01.2019 »
03.01.2019 »
03.01.2019 »
02.01.2019 »
02.01.2019 »
02.01.2019 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: