Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Данъчните погнаха с "тайни клиенти" търговците на риба на Никулден, глобиха трима
Автор: Екип Varna24.bg 11:58 / 07.12.2018Коментари (0)2477
© Varna24.bg
Засилен контрол на търговци на едро на риба и рибни магазини извършиха инспекторите от "Фискален контрол“ към ТД на НАП Варна на Никулден. Фискалните агенти са следили за наличие на касови апарати, издаване на фискални бонове и реално отчитане на оборотите.

Проверките са стартирали на 5 декември в рибната борса на Кооперативния пазар в града. Инспекторите са осъществили контрол на 13 търговци на риба и рибни продукти в обекти на борсата. По време на проверките данъчните са  съставили 3  акта за установяване на административно нарушение. При извършване на контролни покупки в два от обектите на "тайните клиенти“ не са издадени касови бележки за закупената стока. На собствениците са съставени актове, като предстои издаването на заповеди за запечатване на тези обекти за срок до 30 дни.  На друг търговец на рибната борса е съставен акт за разлика в касовата наличност и отразените покупки на фискалното устройство. Контролът на продажбата на риба е продължил и на самия Никулден, като обходни патрули от "Фискален контрол“ са посетили и наблюдавали отчитането на продажбите на риба и рибни продукти в 28 търговски обекта в морската столица.

Проверки на търговците на риба данъчните инспектори са извършили и в Разград, Търговище и Шумен, където са проверили 12 търговски обекта и са съставили един акт за административно нарушение-разлика в касовата наличност.

В Русе  фискалните агенти са проверили 9 рибарски магазина и са констатирали 6 нарушения при отчитане на продажбите. В 5 пет от обектите са съставени актове за разлика в касовата наличност. На друг русенски търговец на риба е съставен акт за неиздаване на касова бележка, като предстои обектът да бъде запечатан за срок до 30 дни.

От НАП Варна съобщават още, че присъствие на данъчни ще има  в дискотеки и  ресторанти, в които студенти празнуват 8 декември. Инспекторите ще следят за това, отчитат ли заведенията приходите от вход и  реалните обороти. Освен това данъчните ще извършват контрол по спазване на осигурителното законодателство, имат ли трудови договори работещите в обектите и изпълнили  ли са техните собственици задълженията си към НАП.

Проверките на данъчните ще продължат до края на годината, като контролът за отчитане на реалните обороти ще бъде засилен по Коледните и Новогодишните празници. Сигнали за укриване на обороти и други данъчни нарушения гражданите могат да  подават на телефона на НАП 0700 18 700.



Още по темата: общо новини по темата: 6
21.11.2019 »
06.12.2018 »
06.12.2018 »
04.12.2018 »
04.12.2018 »
03.12.2018 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: