Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Улица на готвачите кани варненци на вкусни изкушения
Автор: Екип Varna24.bg 08:51 / 12.12.2018Коментари (0)2564
©
Уличната храна може да бъде креативна, вкусна и забавна, както и полезна. Това доказват вече в три издания организаторите на "Улицата на готвачите“ във Варна. Коледното, четвърто издание, е под мотото "три дни яли, пили и се веселили“. Започва на 14 декември /петък/ 2018 г. от 11:00 часа пред Фестивален и конгресен център – Варна, и ще продължи до 20:00 часа на 16 декември.

Организаторите от "Улицата на готвачите Vol.4“ са приготвили специални кулинарни изкушения, много забавления, коледно настроение и сгряващи душата напитки и събития. Около 15 щанда ще радват сетивата на любителите на вкусните ястия. От София пристигат Boom Burgers, които ще слагат най-доброто ирландско говеждо в питка. Пак от 500 км ще дойдат за участие Meadly - Bulgarian Craft Mead, с медовината си с вкус на отминали времена. За почитателите на качествената бира пристигат "Биър Уорлд ЕООД“, които специализират в белгийските стилове, Трапист ейл и белгийски специален ейл. Трапист бира е бира, произведена от Трапист монаси. В света има общо 174 трапистки абатствата, като само 12 от тях произвеждат трапист бира, на която варненци и гости ще могат да се насладят.

Уютна коледна атмосфера със сгряващите си напитки ще внесат Tatratea Bulgaria. С натурален екстракт от чай, съдържащ планински билки и чиста вода от Татрите, питиета на Татратея са перфектния начин да се стоплим и да покачим нивото на настроението! Culinary Arts Institute отново ще са почетни гости на събитието със специално подготвено гурме меню и сладки нестандартни изкушения.

Какво е Коледа без сарми и традиционно приготвени вкусотии?! За тях се грижат от Манджера. Ще има още бразилска кухня от невероятния César Pimentel, както и сладки и солени вкусотии от Сладкопекарната. Австралиецът Уейд ще изненада с... китайски дъмплингс със свинско и дресинг, както и вегетарианския му вариант – с гъби и черен боб. От Lemon's предлагат джинджифилова лимонада, наденички, печена тиква с ароматна канела и йогурт. За заклетите фенове на уличната храна и този път ще има пици от "Фамилия“. А Фермерите от "Вино & Мезе“ са наточили слайсъра и ще режат тънки деликатеси в класическа комбинация с Мерло и Каберне Фран. Всички вкусотии могат да бъдат обилно "поляти“ и с уникалните безалкохолни напитки на Fritz-Kola, европейския еквивалент на кока-колата, но с ниско съдържание на захар.

За душата и Коледното настроение ще се погрижат най-малките – децата от Демократично училище Варна и от Международно френско училище – Варна. Те ще подарят изпълнения на любими коледни песни в неделя – 16 декември, от 12:00 часа.

Очаровани ще останат почитателите на италианската класическа кулинария. В събота, 15 декември, от 13:00 до 15:00 часа ще се проведе първото по рода си в България "Най-масово правене на пица "Маргарита“ на открито“. Шеф Анатоли Колев и четиримата му помощници-специалисти – Благовест Панайотов, Димитър Петров, Тодор Ганчев – от Варна, и Иван Боянин от Бургас, ще учат малки и големи как да правят вкусна пица у дома лесно и като истински професионалисти. Събитието ще е благотворително, а събраните средства ще отидат за закупуване на коледни пакети с храна за около 200 самотни и нуждаещи се хора, обгрижвани от Духовно-просветен център – Варна.

Ако след всичко това на някой все още му е студено, може да се пробва в неделя в 13:00 часа в Лютата руска рулетка – и ако му стиска! На всеки участник ще бъдат предоставени 5 ястия и 1 напитка, подлютени с различни сосове от Лютата ферма – от лек до изгарящ. Всички ще са люти на случаен принцип. 100 лева ще спечели този, който успее да погълне и последната хапка.

Организаторите са поръсили обилно всичко с много настроение, игри, забавления и Коледен дух.

По Коледа стават чудеса! А Улицата на готвачите ще подгрее коледното настроение с изкушаващ сетивата кулинарен уикенд!








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
Северна и Южна Корея
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: