Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Директорката на СУ "Найден Геров" отговори на бащата за потреса в санитарните помещения
Автор: Пламена Николова 12:42 / 12.12.2018Коментари (5)11345
© Фейсбук
Ремонтът на санитарните помещения в VII СУ "Найден Геров" е предвиден да бъде извършен със средства от Община Варна. За целта вече са отпуснати 30 000 лв. към училището, съобщи Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности". Изказването бе по повод разпространени снимки на неремонтирани тоалетни в сградата на училището, където се реализира проект за конструктивно укрепване и енергийна ефективност на сградата.

Възложител на проекта е директорът на училището Мария Нестерова и включва дейности по конструктивно укрепване, поставяне на топлоизолация, ремонт на покрива, подмяна на вътрешните инсталации. Финансирането е по ОП "Региони в растеж". Община Варна е предвидила отпускане на средства за ремонт на санитарните помещения, които са извън проекта.

"На разпространените снимки са показани неремонтирани тоалетни в училището. Едно от децата претърпя операция и нямаше как да ползва тоалетна с клекало, затова трябваше да осигурим моноблок. Говорих с бащата, разпространил снимките. Обясних, че нямаше как тоалетните да бъдат включени в проекта за ремонта на сградата, затова те ще бъдат ремонтирани допълнително", каза директорката.

Дирекция "Образование и младежки дейности" включва ежегодно в капиталовата си програма средства за ремонт на санитарни помещения в училища при подадени заявки от директорите. Обновени са в ОУ "Стефан Караджа", ОУ "Васил Друмев", в момента се работи в ОУ "Иван Рилски".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 13.12.2018 г.
0
 
 
Къде спяха досега като имат отпуснати пари за ремонти на общите вътрешни помещения и тоалетни.Директорката не е ли в час,че нещата не вървят и никой не го е грижа.Срамота,пълна излагация при положение,че толкова много пари са отпуснати за училището.Жалко,че децата ще са потърпевши от немарливостта,безотговорността и от нулевия контрол към определените кръгове включени в изпълнението на проекта.
Aнонимен
на 12.12.2018 г.
0
 
 
Помните ли онзи чешки художник, оприличил родината ни с тоалетна чиния тип клекало. Ами 80% от училищата в бг са с такъв тип тоалетни. И като диви балканджии изипахме тонове кал срещу чеха, обвинихме го в каакво ли не, даже забрана да посещава бг - на гол тумбак чифте пищови. Е как да обясня на моето дете че като отиде на училище и се наложи да посети тоалетна трябва да ползва средновековна тоалетна, в кой век живеем
Aнонимен
на 12.12.2018 г.
+1
 
 
Искаме срок - две години децата ходят по други училища. Кога почва ремонта и кога свършва.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: