Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агенти под прикритие дебнат на коледните базари у нас
Автор: Екип Varna24.bg 08:50 / 13.12.2018Коментари (0)1641
©
Агенти под прикритие ще има по коледните базари в големите градове у нас, както и на местата, където се събират повече хора. Мерките са превантивни и целят да се следи за съмнителни лица, които може да са терористи. След последния атентат в Страсбург мерките са още по-затегнати, въпреки че пряка терористична опасност за страната ни няма.

Въпреки това цивилният състав, който ще работи под прикритие, е увеличен. По неофициална информация на всички места, където хората пазаруват или празнуват почивните дни и прекарват времето след работа, ще има поне по двама цивилни души. Те са специално обучени, за да разпознават хора, които имат терористични намерения. Ще се следи и за такива, които са пияни или могат да създадат опасност за останалите.

"Не чакаме да стане атентат, за да вземем мерки. Те са разписани още преди началото на празниците и сме взели отношения към всички критични места", обясниха от МВР за "Монитор". Оттам отново поясниха, че опасност за страната ни няма, въпреки това са взети всички небходими мерки, за да не се стига до инциденти или до евентуални атаки.

След атентата в Страсбург, където трима души изгубиха живота си, а 13 други бяха ранени, от МВР са започнали проверка и на рисковия контингент у нас. Това са основно мигранти, за които има информация, че са от райони, където има клетки на терористични организации.

"До момента няма данни за потенциално опасни лица. Ако имахме такива, то те вече щяха да са в ареста", обясниха още от МВР. Въпреки това  ДАНС и полицията активно проверяват всички мигранти у нас. Правят се справки и за пътувания до съмнителни дестинации и контакти с хора, които могат да имат контакт с радикални организации.

Засилени мерки за сигурност вече има и на летищата у нас. Там ще бъдат разположени повече полицейски сили, които да бдят за безопасността на пътниците. Автогарите и жп гарите също ще са под постоянно наблюдение, а униформеният състав ще бъде увеличен. Под внимание са взети и метростанциите, а служителите вече са преминали през инструктаж. На него им е обяснено за какви лица да следят и за какво да са особено бдителни.

Служителите на "Метрополитен" и униформените трябва да внимават за видимо притеснени хора, които се потят, облечени са с няколко ката дрехи и имат съмнително поведение. Именно заради това и на всички входове на метростанциите има постоянно униформено присъствие. От МВР и ДАНС са изготвили още редица мерки за безопасност, които обаче остават тайна и са ясни само на служителите, тъй като касаят националната сигурност.

"Около коледните и новогодишните празници ще има струпване на много хора по различни места. Това са молове, площади, базари и тържища. Работим добре с общините и имаме предварителна информация къде ще има повече тълпи. Още преди насрочените дати и часове ние оглеждаме района, правим разстановка на силите и преценяваме как да действаме. Винаги и навсякъде ще имаме хора, които да бдят за сигурността на гражданите. Освен това правим и разчет на маршрутите, по които при евентуален проблем могат да се изнесат линейките", обясниха още от МВР.



Още по темата: общо новини по темата: 100
25.01.2019 »
03.01.2019 »
03.01.2019 »
02.01.2019 »
02.01.2019 »
02.01.2019 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: