Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
По-скъпите таксиметрови услуги във Варна отново на дневен ред
Автор: Пламена Николова 09:53 / 17.12.2018Коментари (0)2024
© Varna24.bg
Повишаването на цените на таксиметровите услуги във Варна отново са акцентите в дневния ред на днешното заседание на комисията по транспорт във Варна, научи Varna24.bg.

В свое искане за пореден път от независимия синдикат "Авто 94" настояват за вдигане от 0.75 лв. на 1 лв. на километър дневна и от 0.85 лв. на 1,20 лв. за километър нощна тарифа.

"С оглед на инфлацията, увеличените разходи, влошената инфраструктура, отлива на шофьори, НТС "Авто 94" прави следното предложение за промяна на минималната цена за един километър пробег. 

Професията водач на лек таксиметров автомобил е високо отговорна и рискова професия и желаем адекватно заплащане на нашия труд. Смисълът на въвеждането на минимална тарифа е да предпази таксиметровите шофьори от нелоялна конкуренция от въвеждането на дънпингови цени от някои от участниците на пазара. 

А в момента цените са точно такива, наложени от господстващото положение на централите. Максималната тарифа защитава потребителите от злоупотреба от страна на таксиметровите шофьори. Изборът, който трябва да направите е дали да има таксиметров превоз на достъпна цена или труднодостъпен превоз на ниска цена. 

Таксиметровите шофьори желаем Община Варна, на която плащаме данъци, да създаде нормални условия за развитие на малкия бизнес и нарастване доходите на населението. Настояваме заедно с изграждането на таксиметровите стоянки да се предвиди кът за отдих и поставяне на химическа тоалетна. Запазваме си правото на стачни и протестни действия при неудовлетворяване на исканията ни", се посочва в искането до съветниците.", се посочваше преди време в писмо от синдикат Авто94 до съветниците.

До комисията е изпратено и становище на най-голямата таксиметрова компания във Варна "Транстриумф". Според него всички тарифи трябва да се увеличат поне с 13 стотинки за километър. В предложението се посочват и тарифи само за летните месеци, юни, юли и август, които да бъдат 0,98 лв. за километър през деня и 1,08 лв. за километър през нощта. 

"Като се има предвид, че работещите водачи в "Триумф такси" наброяват 967 човека, считаме, че със задържане на тези приемливи тарифи в останалите девет месеца на годината, интересът на гражданите, ползващи таксиметрови услуги, също ще бъде защитен", се допълва в становището от таксиметровата фирма.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: