Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Решено: Варна ще тегли нов заем за важни инфраструктурни проекти
Автор: Пламена Николова 12:22 / 19.12.2018Коментари (0)2861
©
Общинският съвет на Варна даде съгласие за тегленето на дългосрочен заем в размер на 46.7 млн. лева, който да послужи за реализирането на 13 инфраструктурни проекта през 2019 г., предаде репортер на Varna24.bg

Неотдавна кметът на Варна Иван Портних обясни за Varna24.bg, че общо 80 млн.лв., средства от общинския бюджет, еврофондовете и заеми, ще бъдат инвестирани  в развитие на градската среда и в обновяване на спортната, културната и социалната инфраструктура.

"Заемът се тегли, за да може градът да се развива и варненци да увеличават стандарта си на живот. Общината провежда гъвкава кредитна политика и е в състояние да обслужва заемите си. Има трайна тенденция за увеличаване на приходите в общинския бюджет“, каза на днешното заседание Стефка Господинова, директор на Дирекция "Финанси и бюджет“ в Община Варна. По думите й очаква се годината да приключи без просрочени задължения.

По думите й за 5 години общинският бюджет на Варна бележи почти двойно увеличение, като сериозен ръст има при събраните собствени приходи. Стефка Господинова каза още, че общината няма просрочени задължения и ще завърши годината с положителен финансов резултат.

Предстои да бъде даден старт на проекта за изграждане на рибарско пристанище "Карантината“ в район "Аспарухово“. Близо 8 млн. лева без ДДС ще бъдат безвъзмездна помощ по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г., а със средства от заема ще се финансира участието на Община Варна в мащабния проект в размер на 5,7 млн. лева.

През 2019 г., когато Варна ще е европейски град на спорта, ще бъдат вдигнати три нови спортни комплекса в кв. "Владислав Варненчик“, кв. "Виница“ и на ул. "Студентска“ и ще бъдат изградени спортни и детски площадки на открито. Със средства от кредита са предвидени  поетапни ремонти на по-малки улички в целия град. Нов облик предстои също да придобият зоопаркът и филиалът на театъра, както и читалище "П. Р. Славейков“.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: