Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
КЗП: Внимавайте при маркирането на цените на касата при пазаруването за празниците
Автор: Екип Varna24.bg 11:03 / 21.12.2018Коментари (1)2731
©
Когато пазаруваме повече продукти наведнъж във връзка с подготовката за празниците, е по-голяма вероятността на касата да не забележим, че даден продукт се маркира на друга цена спрямо тази, на която сме планирали да го закупим. Това каза председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов по "Дарик" радио, потърсен за коментар на най-честите премеждия при пазаруване от магазинната мрежа в навечерието на Коледна и Нова година.

"Определени рискове крият и т.нар. лимитирани серии продукти, които някои производители и търговци пускат специално за празниците. Без да познаваме техните специфики, можем да останем разочаровани от промяната в традиционното в сравнение с това, което може би малко екпериментаторски някой се е опитал да направи, за да уж удовлетвори в по-голяма степен претенцията на потребителя", даде друг пример Маргаритов.

"Понякога в хаоса на пазаруването се стига до там, че можем да попаднем на стока с нарушен външен вид или артикули да са разместени в магазина и това да заблуди потребителите относно техните цени", продължи председателят. По негови думи често по време на Коледно-новогодишните празници се появяват и продукти, съпътствани с обещания за награди в резултат на томболи. "След това минава време и този, който се е сетил да се възползва от възможността да получи своя подарък, остава разочарован, защото търговецът не му го предоставя", добави той.

Димитър Маргаритов коментира и все по-широкото предлагане на храна по Интернет: "Тук става въпрос по-скоро за нещо като доставка по домовете, а не толкова за класическата онлайн търговия. Важно е да имаме доверие на този, на когото поръчваме, защото всъщност ние му възлагаме по договор за поръчка от наше име и за наша сметка да извърши една сделка и впоследствие да ни предостави предмета на тази сделка до дома. И тогава, когато сме го направили, все пак е добре да сме си вкъщи, за да може да получим поръчаното". Той уточни, че такива поръчки не могат да бъдат отказвани, тъй като става дума за малотрайни продукти.

Председателят на КЗП припомни, че при покупки от сайтове, които не са базирани в България, има някои особености, които потребителите трябва да имат предвид. "Невинаги, когато един електронен магазин в своя интернет адрес има окончание на държава членка на ЕС, означава, че той се администрира от лице, което е базирано там. Затова е полезно хората да проверяват и да опитат да осъществят директен контакт с търговеца, който стои зад определения електронен магазин, за да зададат онези въпроси, които биха им дали достатъчна увереност, че насреща имат коректен и лоялен търговец, на когото могат спокойно да поръчат и да платят", каза още Маргаритов.



Още по темата: общо новини по темата: 100
25.01.2019 »
03.01.2019 »
03.01.2019 »
02.01.2019 »
02.01.2019 »
02.01.2019 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 21.12.2018 г.
0
 
 
При мен касовият апарат отчете нормалната цена,а не тази,показана като промоция.На регистратурата ми върнаха разликата с извинение,но когато се купуват много неща,едва ли клиентът ще забележи това.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: