Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Над 3000 българи ще посрещнат Нова година на екзотичен остров
Автор: Екип Varna24.bg 10:07 / 27.12.2018Коментари (0)2099
©
Над 3000 българи ще посрещнат Нова година на екзотичен остров. Кои са топ дестинациите за море посред зима? И по джоба ли ни е да отброим последните секунди на 2018 – по бански?

110 хиляди българи ще посрещнат Новата година зад граница. От тях 3400 ще отброят последните секунди на 2018 г. – на екзотичен остров.  Дубай, Карибите, Тайланд и Бали са сред топ търсените летищни дестинации от българите. В магнит за българския турист се превръщат и някои и съвсем нови европейски дестинации - Румъния, Албания, Грузия и дори родината на Дядо Коледа - Лапландия.

В Дубай на 31 декември купоните са навсякъде - на плажа, на покривите на хотелите, в емблематичните дискотеки.

Ако искаме да посрещнем Нова година не веднъж, а цели два пъти, изборът е Нова Зеландия и остров Раротонга. Заради различните часови зони имаме две партита и страхотен новогодишен бонус - плажни спомени посред зима.

Безкрайни партита на открито и латино ритми ни очакват на брега на Карибите. Плажовете на Хавана и Варадеро са сред топ офертите за новогодишната нощ.

В чужбина – най-евтино ще посрещнем Нова година в съседните държави. Пакетите започват от 115 евро, в европейските столици, където празненствата са доста пищни - 450 евро, а офертите за любителите на екзотичните дестинации започват от 1500 евро и минават 3 000 евро.

Нова година по бански можем да посрещнем по-евтино, ако сами организираме почивката. Основен разход остава самолетният билет.

Онлайн платформите ни помагат да избираме най-ниските цени на полетите измежду офертите на стотици авиокомпании. Пакетите на туроператорите започват от 7 нощувки. По-евтино море през зимата можем да си гарантираме с по-близките топли дестинации – като Египет, Мароко и Алжир. През последните месеци евтините самолетни билети превърнаха и други дестинации в хит сред българите. Пакетите за НГ там са около 2000 лв.

В магнит за българите се превръщат и почивките в нови европейски дестинации. В Грузия например можете да чуете най-дългия тост за Нова година. А в родината на Дядо Коледа – Лапландия – да откриете белобрадия старец, джуджетата и работилницата, в която изпълняват желанията на милиони деца по света. В Албания например Нова година можем да празнуваме за 365 лв. Най-търсени обаче остават празненствата по площадите на европейските столици.

И все пак най-много българи, които ще празнуват зад граница, са избрали хотелите на съседните Гърция, Турция, Сърбия и Македония. Очакванията са за туризъм и пътувания по празниците да похарчим 59 млн. лв. – средно по 530 на турист. Къде още ще почиваме през зимата – с прогнозите на туроператорите продължаваме в "На твоя страна".

 Димитър Попов от Асоциацията на българските туроператори обясни:

"Спадането на цената на петрола и увеличената конкуренция намали цените – до Банкок, до Пукет например – и все повече българи пътуват. Ако планираме 7-8 месеца по-рано –тези почивки стават все по-достъпни. Около Нова година са най-скъпи билетите. За някои хора екзотиката е далеч от тези 5-6-звездни хотели, а в по-труднодостъпни места – преживяването за тях е по-важно. Има дестинации, които са пренаселени и са затворени – например Барокай, Филипини, Тайланд – Фифи Айлънд.

Източник: Нова тв



Още по темата: общо новини по темата: 100
25.01.2019 »
03.01.2019 »
03.01.2019 »
02.01.2019 »
02.01.2019 »
02.01.2019 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: