Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Баба Костадинка, която загуби дома си във Варна, пак хвана четката
Автор: Пламена Николова 10:39 / 07.01.2019Коментари (0)2782
©
Баба Костадинка отново хвана четката! 95-годишната жена временно беше спряла да рисува заради проблеми с жилището си. Две седмици преди Коледа семейството беше изхвърлено на улицата, тъй като къщата им в покрайнините на Варна бе продадена на нов собственик, след като не успяват да си плащат ипотеката. Възрастната жена стана популярна с продажбата на картините си на тротоар в морската столица. Със спечелените пари тя се опитваше да спаси фамилията от трудното положение, в което е изпаднала.

Баба Костадинка и близките й вече живеят под наем. Заради стреса по преместването възрастната жена известно време не можела да рисува. Загубила вдъхновение и преживявала тежко всичко, които й се случва. "И сега не е много добре - все пак това е жена на 95 години и винаги има болежки. Но всички сме щастливи, че отново я виждаме с четката. Не рисува толкова много като преди, но все пак е напредък", разказа пред "България Днес" нейната дъщеря Румяна Кротева (71 г.).

По време на коледните и новогодишните празници баба Костадинка нарисувала четири картини. Не ги пуснала веднага в продажба, защото смята, че хората се вълнуват от други неща. Но сега ще ги обяви за продан, като се надява да получи дори минимални средства за тях. С изкараните пари семейството ще успее да си плати сметките за януари и да си купи храна.

"Финансовото ни положение е тежко. Не искаме да просим, ще се опитаме да се справим сами. Но сме разочаровани от човешкото бездушие. Наемът ни е висок за нашия стандарт на живот и новият собственик постъпи лошо с нас, но няма да се предадем, макар че сме хора на възраст", добави със сълзи в очите Румяна.

Нейната майка прерисува популярни творби, като маха някои от детайлите в тях и добавя нови по свое вдъхновение. Смелата баба продава творбите си във фейсбук групата "Да помогнем на баба Костадинка" и надеждата на фамилията е, че оттам ще постъпят средства, с които да закрепят положението си. Досега цената за платно беше 45 лева, а за малка рисунка - 25 лева, и вероятно няма да настъпят промени в исканите суми.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: