Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Домакинството на Варна за Европейски град на спорта привлече доста милиони към бюджета
Автор: Екип Varna24.bg 12:04 / 23.01.2019Коментари (0)3657
©
33,2 млн. лева е проектобюджетът на община Варна във функция "Култура, спорт, почивни дейности и религиозно дело“ за 2019 г. Спрямо миналогодишния бюджет има увеличение с 16,4 млн. лева, което се дължи основно на домакинството на Варна за Европейски град на спорта. Проекторамката за култура беше обсъдена и одобрена на днешното заседание на ресорната комисия към Общински съвет – Варна.

За честване на национални и градски празници, културни събития и естетизация на градската среда за предвидени близо 3,84 млн. лева. В тази сума е включен бюджетът за фонд "Култура", който тази година е 1,12 млн. лева и бележи увеличение от 120 хил. лева.

За зоопарка, който е част от функцията, са заделени 1,76 млн. лева. С 1,2 млн. лева от тях ще бъде направена реконструкция и модернизация на зоокъта.

Два варненски храма ще получат 700 хил. лева от общинския бюджет. Средствата ще бъдат използвани за довършителни работи по изграждането на храм "Св. Прокопий Варненски“, както и за ремонт на покрива и на отоплителната инсталация на Катедралния храм "Успение Богородично“. Общината ще отдели средства и за ремонт на джамията в кв. "Аспарухово“.

В бюджет 2019 г. са предвидени също средства за закупуване на гориво за част културните институти на Варна. И през тази година общината ще плати общо 60 т. гориво за двете сгради на Театрално-музикалния продуцентски център и 18 т. за Кукления театър, за което в бюджета са предвидени 100 хил. лева.

Предстои общата финансова рамка да бъде разгледана и от ПК "Финанси и бюджет“, преди да бъде окончателно приета от Общинския съвет.

На днешното заседание съветниците преизбраха външните експерти към фонд "Култура“, чиито мандат изтече. Предвид факта, че работата на досегашните специалисти е изключително успешна, бе решено те да продължат да оценяват проекти и през следващия мандат на комисията. В състава на Експертния съвет влизат Симеон Лютаков ("Сценични изкуства"), Кремена Цанкова ("Визуални изкуства"), Росица Тодорова ("Литература"), арх. Владимир Попов ("Културно-историческо наследство“), Димитър Дермански ("Филмово изкуство“) и Страцимир Павлов ("Музика“).








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: