Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борисов: Имаме рекорден за всички времена брутен вътрешен продукт, който минава 116 милиарда
Автор: Екип Varna24.bg 15:23 / 23.01.2019Коментари (19)2004
©
"Искаме високи доходи, защото и квалификацията на нашите работници е достатъчно висока“, заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на ново производство на американската компания "Варок Лайтинг Системс" в Димитровград. В обръщението си към екипа на завода, който произвежда осветителни тела за автомобилната индустрия, премиерът подчерта, че и огромната нужда от работници в България в момента ще доведе до много по-високи заплати за тези, които имат квалификация.

"Сами виждате как завод след завод се изгражда. Затова мога да кажа, че на такива инвеститори се радвам“, посочи премиерът. Той добави, че има много спекула на тема инвестиции. Но заводите, които се изграждат в момента, не само разкриват работни места и са високотехнологични, но и на 100% работят за износ. Затова в момента имаме рекорден за всички времена на България брутен вътрешен продукт, който минава 116 милиарда“, заяви премиерът Борисов.

Той припомни констатация на Американската търговската камара, че всъщност инвестициите са 2 пъти повече, отколкото ги отчита статистиката. "Аз не повярвах, но Американската търговска камара го защити като теза и днешният завод е поредният, който го доказа“, заяви министър-председателят.

Заводът в Димитровград е разположен на площ от 30 000 кв.м. като ще бъдат разкрити над 150 работни места. Предприятието ще произвежда малки осветителни тела за автомобилната индустрия като рефлектори и фарове за мъгла. Те ще се ползват от световно известни автомобилни марки. Първата копка на производствените мощности бе направена в края на март 2017 г.

"Искам да поздравя инвеститорите, защото това е от много високотехнологичните предприятия и виждате, че тук всичко е роботизирано. Всичко, произведено тук, се изнася директно за Кьолн и тяхната амбиция е да назначат още 400 работници и в съседния празен терен да доразвият целия завод“, заяви премиерът Борисов пред медиите след официалното откриване. Той бе категоричен, че най-важната политика е повишаването на доходите, разкриването на работни места и високотехнологични производства.

Премиерът коментира също актуални теми. "Всяка политическа партия си има своя политика и нейните лидери я развиват. Важното е това да не пречи на общата работа на правителството. А то не пречи“, заяви министър-председателят Бойко Борисов на въпрос, свързан с коалиционния партньор в управлението.

"Стартирахме ударно "Хемус“. Искам март месец да направим поне три първи копки на АМ "Хемус“, защото виждате на юг по магистралите завод след завод“, каза още премиерът Борисов пред журналистите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Ако беше високотехнологичен щяха да го построят в двора на Техническия университет в София или поне до някой голям в страната.По вероятно е да са номинирани заради най ниските си заплати в бранша за Европа.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 23.01.2019 г.
0
 
 
Боко, кога ще понаучиш икономика? Увеличеният БВП не е само от нови външни инвеститори, но и от други, счетоводни трикове. Дори субсидиите за земеделските производители се отчитат като тяхен приход и вдигат БТВ. Но не се ли сещаш, че външните инвеститори, с които много се хвалиш - не реализират повишен стандарт. Изнасят печалбата в чужбина, като плащат символичен корпоративен данък, а някои въобще не плащат заради разни врътки, от друга страна заплащането на работещите в тези техни предприятия е около средното за страната. Та, чужденците си правят кинти на наша територия и на наш гръб, а стандарта на живот не се повишава - напротив, вече се усеща сериозна тежест върху домакинствата, след повишението на всички цени, цени главно на монополисти, които не ги закачате, защото така им направихте законите за техните дейности.
-1
 
 
бойко е пич :) ..... жал ми е за червените боклуци но след някоя и друга година ще го гледаме на някоя от банкнотите :)
+2
 
 
При тази инфлация как няма да се вдигне БВП-то, последните 2-3 години всичко поскъпна с доста.
+8
 
 
Бат' Бойко, абе ти вярваш ли си? Или си като оня, дето питал на едно сватбарско тържество защо бият тъпаните, отговорили му - защото булката е девствена, а той рекъл - аз на тъпаните ли да вярвам или на моя... Не, че Бойко не си вярва, ама и той лъже като дърт циганин, както ни лъгаха всички през последните 30 години, а и другите през 45-те години преди това...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: