Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ОИЦ-Варна представи първата по рода си интерактивна книга с проекти
Автор: Екип Varna24.bg 11:57 / 29.01.2019Коментари (0)1362
©
Областният информационен център-Варна представи пред медии първата по рода си интерактивна книга с проекти, реализирани с европейско финансиране на територията на Варненска област. Тя вече е достъпна в интернет на адрес  www.oicvarna.eu.

Интерактивната книга съдържа проекти, финансирани по всички оперативни програми, и информацията в нея ще се допълва и обновява системно от ОИЦ-Варна. Всеки от тях е описан с пълното си наименование, бенефициент, начин на финансиране, бюджет, период и дейности за изпълнение. Проектите са онагледени със снимки.

Книгата може да бъде полезна на бенефициенти, студенти, както и на млади предприемачи, които се интересуват от програми и проекти с европейско финансиране, обясни управителят на ОИЦ-Варна Виктория Николова. Тя е добър пример за това как с европейски средства могат да се случват хубави неща, посочи тя.

В дигиталния сборник може да бъде открита информация и за оперативните програми от миналия (2007-2013г.) и настоящия (2014-2020г.) програмен период, за проекти с друго донорско или европейско финансиране, както и за материали, които издава Областният информационен център – Варна.

Освен медии, на представянето на интерактивната книга присъстваха бенефициенти, чиито проекти са намерили място в нея. Те споделиха своя опит в подготовката и кандидатстването по оперативни програми. Земеделският производител Иван Пиринлиев и собственикът на "Мултитест“ ООД Павел Чукачев разказаха как са превърнали идеите си в реалност с помощта на европейско финансиране.

412 проекта на обща стойност 450 350 393 лв. са реализирани в Обла
©
ст Варна през новия програмен период – от 2014 г. до момента, добави Виктория Николова. Тя представи дейността на Областния информационен център, който ще продължи да функционира по ОП "Добро управление“ 2014-2020г. за нов, тригодишен период.

ОИЦ-Варна поддържа и група във Фейсбук, в която публикува всичко актуално, свързано с европейските програми и проекти. Две трети от нейните членове са жени, една трета са мъжете. Най-много са потребителите във възрастовата група от 25 до 45 години.  Освен от България, в групата членуват хора от Германия – 32, Великобритания – 30, Австрия – 12, Белгия – 6, САЩ – 5, Нидерландия – 5, Русия – 4, Испания – 4, Турция – 3.

От българските читатели най-много са тези от Варненско, но групата се следи и от жители на София, Добрич, Бургас, Пловдив и Шумен.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: