Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гайдар свали 35 килограма с глад, за да стане пожарникар!
Автор: Екип Varna24.bg 08:56 / 30.01.2019Коментари (1)1666
Свалих 35 килограма с глад и със спорт, за да стана пожарникар. Това бе моята детска мечта. Думите са на 26-годишния пловдивчанин Явор Бобев, който има музикално образование. Свири на гайда и казва, че ако музиката лекува душата, то с работата си в пожарната ще спасява човешки животи. Започнал да се подготвя за тежкия конкурс в Пожарната, който е на няколко етапа, преди две години. Решил твърдо, че килограмите няма да му попречат да сбъдне детската си мечта да работи като огнеборец.

Казал си, че щом другите момчета го могат, нищо не би трябвало да го спре и той да го стори. Тогава тежал 130 килограма. Тръгнал с диети, а за да имат те ефект, започнал да спортува. В продължение на две години ходел редовно тичал на Гребната база, чиято обиколка е 5 километра. "В момента съм 95 килограма. Да, за две години свалих 35 килограма. Честен, ако трябва да бъда – с глад. И с много, много силна мотивация. А и да работя в Пожарната наистина ми бе детска мечта. Мечта ми бе да сложа униформа, дано не звучи клиширано, но ще се радвам да сложа униформата и ще я нося с много голяма гордост", признава пред "Телеграф" Явор.

Завършил е музикалната паралелка в СОУ "Любен Каравелов" с профил "народна музика". "Специалността ми е гайда. Свиря и на тракийска джура гайда, а и на родопска каба гайда. И на двете свиря. Имам школа в читалище "Иван Вазов" в кв. "Коматево", където обучавам в момента 12 деца. Заедно с по-големите сме общо около 16 човека", казва бъдещият пожарникар. В момента е последна година в ПУ "П. Хилендарски" в специалността "Педагогика". Завършил я е семестриално и му остават само държавните изпити. Най-вероятно ще отложи държавният изпит, който ще му съвпадне с обучението в пожарникарската школа – три месеца във Варна и още толкова в Монтана.

В Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението"- Пловдив е кандидатствал, за да бъде боец. "Не кандидатствах за шофьор на пожарен автомобил, защото нямам С категория", обяснява той. Явор е семеен от миналия юли, когато е сключил брак с Виктория, която го е подкрепила да се яви на конкурса в Пожарната. "Като малък избрах пътя с музиката, за да спасявам човешките души. Знаете, че чуе ли гайда, всеки един българин настръхва. Тя събужда у човека всички чувства – тъга, веселие, гордост. Някои се разплакват, други скачат да играят. Затова съм приел, че по този начин, като засвиря, спасявам душите на хората. На някой може да му е мъчно и като засвиря, да поплаче и да му мине. В Пожарната ще мога да спасявам човешки животи", признава още Явор Бобев.

Казва обаче, че ще продължи да свири на гайда и след като официално стане пожарникар. "Абсолютно! Ще продължа да свиря. То едното не пречи на другото", е категоричен бъдещият млад пожарникар. През двете години на подготовка той чакал обявяването на конкурс. Когато това станало факт, не се поколебал и се явил. Конкурсът бил от няколко етапа, сред които физическа част за покриване на нормативи на стадиона с тичане и изкачване на 7-метрова стена, психотест и тест за интелигентност, събеседване с психолог и интервю пред комисия. "Той беше одобрен. Дадено е предложение за назначаването му, като огнеборец в пловдивската Пожарна. Много интелигентен и амбициозен млад човек", коментира шефът на Пожарната в Пловдив комисар инж. Георги Мангараков.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И все пак за да станеш пожарникар трябва да имаш и вуйчо владика който да те нареди , защото колкото и да си атлетичен, колкото и акъл да имаш не става и не става. Връзкарите са на пъво място !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: