Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Всяка девета минута Спешният център на болница "Света Анна" приема болен
Автор: Екип Varna24.bg 15:23 / 06.02.2019Коментари (0)3544
©
Всяка девета минута от денонощието медиците от Спешния център на МБАЛ "Света Анна – Варна“ АД приемат болен, нуждаещ се от незабавна специализирана помощ. Това показват регистрите на морския "Пирогов“ за януари 2019 г.

През първия месец от годината консулт, диагностика и специализирана помощ в Спешния център са получили 6170 пациенти. От тях 1178 са приети за болнично лечение в различните клиники и отделения болницата. Общият брой на хоспитализираните пациенти в МБАЛ "Света Анна – Варна“ през януари е 2032-ма.

2019-а за най-старото лечебно заведение във Варна се очертава като годината, в която ще финализира инвестиицонната програма за цялостната реновация и преобразяването на клиниките и отделенията с леглова база за лежащо болни. В напреднала фаза в момента е ремонтът на клиниката по неврохирургия, за която в края на миналата година Министерството на здравеопазването отпусна 500 000 лв. Преди броени месеци приключи цялостният ремонт и обновяване на Родилното отделение и на отделението по неонатология в болницата, осигурен от община Варна с целево финансиране в размер на 550 000 лв. и дофинансиране със средства на МБАЛ "Света Анна – Варна“. Пак със средства от общинската хазна, в размер на 200 000 лв., клиниката по ортопедия и травматология обнови дълготрайните си активи и придоби нова операционна маса. Дизелгенераторът, който гарантира аварийното електрозахранване на болницата, също е поднемен с 60 000 лв., отпуснати от община Варна.

Другият голям собственик – държавата, в лицето на Министерството на здравеопазването насочи  средства към секторите по хемодиализа и по съдебна медицина в МБАЛ "Света Анна – Варна“. С целеви пари от МЗ е в ход е и процедурата по подмяната на авариралия асансьор в старата сграда на лечебното заведение. Със собствени средства пък болницата осигури ремонта и пребазирането на отделението по обща и клинична патология в основната сграда на Хирургичния блок, в който преди броени дни приключи и пълната подмяна на парапетите.

Общият размер на вложенията, насочени от Община Варна и МЗ към обновяването и модернизирането на Спешната болница на българския Североизток – МБАЛ "Света Анна – Варна“, която тази година празнува 140-годишнина от създаването си, само от края на 2017 г. надхвърля 1 млн. лева.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: