Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Оформя се интересно ново лице на централно варненско училище
Автор: Пламена Николова 12:37 / 18.02.2019Коментари (2)7444
Интересна нова визия се очертава при ремонта на централното варненско училище "Димчо Дебелянов", видя репортер на Varna24.bg.

Сградата е почти измазана, а по фасадата се поставят огромни алени букви. Готов е и новият физкултурен салон в двора на учебното заведение.  

Припомняме, че СУ "Димчо Дебелянов“ е едно от седемте училища, които са включени в проект "Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“.

Ремонтът започна през пролетта на миналата година, когато кметът Иван Портних направи символичната първа копка на планираната за изграждане спортна зала в двора на СУ "Димчо Дебелянов“.

Тогава стана ясно, че сградата на училището ще бъде допълнително укрепена срещу сеизмични процеси, а покривът ѝ ще бъде реконструиран из основи.

Неотдавна директорът на дирекция "Образование и младежки дейности" в Община Варна Лилия Христова коментира следното: "Ремонтът на училището се оказа много тежък. Надявам се той да приключи през март, но това много зависи от атмосферните условия“.

Тя поясни, че има много строги изисквания за изпълнение на отделните дейности. Така например синята ударопоглъщаща настилка в двора на училището може да се положи при температура на въздуха над +10 градуса. 

"Използвам случая отново да се извиня на родителите, учениците и учителите за неудобството. Училищата, които ремонтираме по ОП "Региони в растеж", са много стари и непрекъснато изникват нови проблеми“, допълни Лилия Христова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.02.2019 г.
0
 
 
Ремонта на училището вече няколко пъти се отлага поради "неблагоприятни метеорологични условия"?! Да се говори за такива условия при тази лека зима е меко казано несериозно. Може би забавянето се дължи на факта, че само няколко работника извършват ремонта, а и тези дни при благоприятни такива не забелязвам някаква трескава дейност
Aнонимен
на 18.02.2019 г.
0
 
 
Учениците бяха преместени в други училища от началото на декември 2017 г. с обещанието ремонтът да приключи до края на лятната ваканция 2018 г. и да посрещнат учебната 2018/2019 г. в обновеното училище. За голямо съжаление вероятно през лятото температурата не отговаряше на изискванията, защото видимо училището не се ремонтираше. Кой ще поеме отговорност и ще овъзмезди всички родители, които се чудят как да жонглират в забързаното ежедневие и трафика, както и с прекалено ранното започване на учебните часове в приемните училища, а също и с ранното прибиране на децата от занималня. Децата не се наспиват, всеки ден носят прекалено тежки раници, като няма възможност да оставят учебниците си в класната стая. Коя институция ще помисли за тях (децата) и за здравето им?!?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: