Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Разчистват поредната порция трошки от варненските улици
Автор: Пламена Николова 14:37 / 19.02.2019Коментари (5)5722
©
Продължава разчистването на старите автомобили от варненските улици, става ясно от информация на ОП "Паркинги и синя зона". Оттам са публикували списък с поредната порция от 15 трошки, които трябва да бъдат репатрирани, видя Varna24.bg.

На автомобилите са поставени стикери с предписания за преместване.

Съгласно "Наредба за управление на отпадъците на територията на Община Варна“ / 2016г., излязло от употреба МПС е това, на което не е заверен знакът за технически преглед за повече от 2 /две/ години от определената му дата за следващ преглед за проверка на техническата му изправност, в случай, че то се намира върху държавна или общинска собственост.

При осъществяване на контролната дейност на излезли от употреба МПС /ИУМПС/ се изготвят следните документи:

Опис - вписва се всяка извършена проверка на МПС, като се описват – дата на проверката, марка, цвят, регистрационен номер /ако е налице такъв/, местонахождение и състояние на МПС.

Констативен протокол – съставя се в два екземпляра от служител на дейността в присъствието на един свидетел. В него се вписват дата, марка, цвят, регистрационен номер, ако е налице такъв, местонахождението и нарушението на излязлото от употреба МПС. Като елемент на документацията да се ползва и снимков материал. Съставените констативни протоколи се завеждат в специално подготвени регистри.

На база получени писма от Районни полицейски управления и Районни администрации за наличието на автомобили с регистрационни номера в нарушение, се извършва проверка и се изписва констативен протокол.

Въз основа на съответните протоколи се изготвя списък за справка собственост в КАТ, когато автомобилите са с регистрационни табели, поставени на определените за целта места.

Покана до собствениците, в която се вписват трите имена, адрес по справка от КАТ на същите, марка и регистрационен номер на автомобила, дата и час на явяване във връзка с предписание относно нарушението.

При явяването на собственика на ИУМПС, констативният протокол се връчва за подпис на лицето, отговорно за констатираното нарушение, като му се дава 14-дневен срок за отстраняването му и получава екземпляр от протокола, като попълва декларация. При последваща проверка след изтичане на срока и при невзети мерки, относно отстраняване на нарушението от страна на собственика, автомобилът се репатрира в общинския паркинг за ИУМПС.

При неявяване на указаната дата или при върната покана заедно с обратната разписка, въз основа на съответните протоколи, на установените ИУМПС се залепва стикер - предписание относно нарушението, като започва да тече 14-дневен срок за принудителното преместването на ИУМПС. В тези случаи, заповедта за принудителното преместване на автомобила влиза в сила 15 дни след поставяне на таблото за обявления и интернет страницата на община Варна.

МПС, чиито регистрационни табели липсват от мястото указано за целта, след изписване на констативния протокол, автомобилите се репатрират в общинския паркинг за ИУМПС.

При постъпване на автомобилите в общинския паркинг за ИУМПС, на същите се съставя описен протокол по външен оглед, в който се вписват дата, имена на членовете от комисията, марка, цвят, регистрационен номер при наличие на такъв и адреса, от където е репатрирано МПС. Същите се вписват в специални електронен и хартиен регистър на репатрираните ИУМПС.

За получаване на вече репатрирано ИУМПС е необходимо да бъде доказана собствеността му. Собственикът или упълномощеното от него лице, представя лична карта и регистрационен талон на автомобила, след което попълва заявление за получаване на автомобила. Разходите, направени във връзка с преместването и отговорното пазене на превозното средство, са за сметка на собственика на превозното средство, което може да бъде задържано до заплащане на тези разходи. Сумата за възстановяване на разходите за репатриране и отговорно пазене на ИУМПС са определени с решение на Общински съвет - Варна. За заплатените средства се издава касов бон.

При явяването на собственикът или упълномощеното от него лице, се предоставя описния протокол за подпис и се попълва декларация за получаване на автомобила, в която се вписват последващите действия, които ще се предприемат спрямо ИУМПС.

ИУМПС се предава в център за разкомплектоване на подизпълнител на организация за оползотворяване на ИУМПС, за разкомплектоване не по-рано от три месеца от датата на приемането му в общинския паркинг за ИУМПС.

Предаването на ИУМПС от общинския паркинг за ИУМПС в център за разкомплектоване, се извършва след подписване на Приемо - предавателен протокол, съставен на базата на описен протокол за състоянието на ИУМПС от комисия назначена със заповед на Директора на Общинско Предприятие "Общински паркинги и синя зона“. Комисията се състои от двама служители на ОП "Общински паркинги и синя зона“ и служител на центъра за разкомплектоване.

След предаване на ИУМПС в център за разкомплектоване Директорът на ОП "Общински паркинги и синя зона“, уведомява писмено звено "Пътна полиция“ при областна дирекция на МВР-Варна или областната дирекция на МВР по месторегистрация на МПС.

Разходите, направени във връзка с преместването на превозното средство са за сметка на собственика на превозното средство,  което може да бъде задържано до заплащане на тези разходи, а цената за отговорното пазене на преместения автомобил се начислява от момента на уведомяването на районното управление на МВР.

С решение №1744-4/2014г. на Общински съвет-Варна се приемат следните цени:

Репатриране на излезли от употреба ППС и оказване на съдействие на физически и юридически лица: Зона център, кв. "Аспарухово“ - 22лв.

Зона квартали, с обхват-ж.к."Чайка“; кв."Левски“; ж.к."Младост“; кв.“Трошево“; ж.к.“Възраждане“; кв.“Победа“; ж.к“Изгрев кв.“Галата“ и кв.“Св. Иван Рилски“ - 25лв.

Зона крайни квартали - ж.к "Владислав Варненчик“; кв. "Виница“; кв. "Бриз“ и всички селищни образувания – 27 лв.



Още по темата: общо новини по темата: 227
30.11.2023 »
28.11.2023 »
14.03.2023 »
22.07.2022 »
01.07.2022 »
28.06.2022 »
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.02.2019 г.
0
 
 
А кога варненските общинари ще се самосезират и ще започнат проверка на следната си разпоредба ( уличките около Колхозния пазар по-специално Ивайло) чл. 31. Забранява се: 2. поставянето на кашпи, вериги, ленти и/или др. предмети и съоръжения върху уличните платна и/или тротоари и други, както и затварянето им с бариери или др. съоръжения, освен в случаите когато има разрешение от община Варна; Глоба в размер: 50 - 500 лв.
Aнонимен
на 19.02.2019 г.
+1
 
 
Да ги разчистват , обаче само говорят а НИЩО не правят старите боклуци си седят .
Aнонимен
на 19.02.2019 г.
+1
 
 
А кога ще вземат и в Младост да минат? Пред блок 151 вход 4 има кола с преглед от 2014 година и друга без двигател, но никой не ги маха
+1
 
 
Да ги махат, така или иначе е заринато с автомобили.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: