Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Една българка от Първомай с необичайна кауза
Автор: Екип Varna24.bg 12:13 / 24.02.2019Коментари (0)2625
©
В навечерието на 3 март една българка от град Първомай, известна като Райна Княгиня заради българските знамена, които шие, предприе необичайна кауза. Тя обяви конкурс сред всички училища в страната за най-красиво украсена класна стая със символи на Освобождението. Жената ще награди цели три класа, които успеят по най-атрактивния и уникален начин да разкажат за националния празник.

Нейните ръце са изваяли половината български знамена, които днес се развяват у нас. Колкото и странно да звучи, тя никога не е учила за шивачка. Завършила е право. Атанаска Вълчева е известна в Първомай като Райна Княгиня, защото от 25 години шие българските знамена и с това издържа семейството си.

"Да се шие българското знаме е емоция, която идва от сърцето ми. Трябва да си родолюбец и патриот, за да можеш да шиеш българското знаме", каза Атанаска Вълчева пред камерата на "Събуди се". В навечерието на националния празник подема нова патриотична кауза.

За това обявява и конкурс за най-красиво украсена класна стая на тема "3 март". Може да кандидатства всеки клас. Като за целта изпрати три снимки от стаята на фейсбук страницата - "С България в сърцето!“.

"Достатъчно е да украсят класната си стая по подходящ начин във връзка с празника. Било с портрети на нашите революционери, хората, които са дали живота си за Освобождението на България с някакви други патриотични символи, с табла, деца облечени във фолклорни носии", заяви Вълчева.

Десетки училища в страната се готвят да се включат в патриотичната инициатива. А лично изработените рисунки, информационни табла и символи на Освобождението развиват не само творческите умения у децата, но и ги възпитават в патриотизъм, смятат учителите.

"Децата научиха много за историята на България, за личностите, които са участвали в революционното ни движение, за боя на Шипка. Отново припомнихме за красотите на България", каза Петя Павлова - учител в ОУ "Георги Караславов" от Първомай. 

Първите 10 класа, записали се в конкурса, ще получат българско знаме. Така три ученически класа в България ще получат голямата награда на конкурса.



Още по темата: общо новини по темата: 10
04.03.2019 »
04.03.2019 »
03.03.2019 »
03.03.2019 »
03.03.2019 »
02.03.2019 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: