Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (7)
Обявиха най-добрите в баскетбола у нас за 2018 година
Автор: Екип Varna24.bg 09:48 / 26.02.2019Коментари (0)1446
© Varna24.bg
На превърнала се вече в традиция "Баскетболна вечер“ Българската федерация по баскетбол обяви Най-добрите играчи, треньор и съдия за 2018 г. Церемонията се проведе в хотел "Рамада“ в София.

В своя анкета Съдийската комисия определи за номер 1 за 2018 г. Мартин Хорозов. Пловдивчанинът не присъства на церемонията, тъ.й като бе в Африка за мач от квалификациите за Световно първенство.

За Номер 1 при жените, играещи в чужбина, очаквано бе определена Борислава Христова, която прави фурор в НСАА с екипа на университета "Вашингтон Стейт“. "Огромна благодарност за хората, които са гласували за мен. За мен е изключително голяма чест и гордост. Искам да пожелая на хората в българския баскетбол да продължават да работят устремено и уверено, никога да не се отказват, защото вярвам, че в българския баскетбол все още има някаква надежда“, каза от САЩ Боби. Гласове получиха още Диана Войнова и Ива Костова.

Очаквано, при мъжете, играещи в чужбина, за Най-добър бе избран Александър Везенков.

За Номер едно при дамите, играещи в България, с 53% от гласовете бе определена Христина Иванова от състава на Монтана 2003. Гласове получиха и съотборничките й Цветомира Шаренкапова и Димана Георгиева, както и Изгряващата звезда за 2017 г. Гергана Иванова.

С точно 50% от гласовете Божидар Аврамов бе определен за Най-добър баскетболист, играещ в България. Той изпревари в анкетата Александър Янев, Димитър Димитров, Златин Георгиев, Йордан Бозов, Николай Маринов, Станимир Маринов и Христо Захариев. Интересно е, че Станимир Маринов намери място в две класации – и за Най-добър в чужбина, и за Най-добър в България.

В избора на Най-добър треньор за 2018 година гласове получиха шестима специалисти. След като получи 50% от гласовете, селекционерът на националния ни мъжки отбор Любомир Минчев получи приза за трета поредна година. Той изпревари в допитването Константин Папазов, Александър Дяковски, Людмил Хаджисотиров, Галин Стоянов и Стефан Михайлов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: