Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Изнасилвачи на 45-годишна жена обжалват присъди във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:46 / 07.03.2019Коментари (0)2286
© Varna24.bg
Стилиян С. и Диян  В. от с. Паламарца, обл. Търговище, осъдени на първа инстанция затова, че в края на м.август 2017г., в района на с. Гагово, общ. Попово в съучастие като съизвършители отвлекли против волята й жена от селото, която по-късно изнасилили, днес обжалваха пред Варненския апелативен съд тежките си присъди.

На 1 октомври миналата година Окръжен съд – Търговище призна вината на двамата подсъдими и за всяко едно от деянията им наложи различен по размер присъди. Съдът определи те да изтърпят по-тежките наказания, а именно – за Стилиян С. – 9 години "лишаване от свобода“, а за Диян  В. 10 години затвор.

Пресслужбата на Апелативен съд припомня, че двамата подсъдими са в ареста вече година и половина. Както в хода на следствените действия, така и пред първата съдебна инстанция са били разпитани множество свидетели. Установено било, че отвличането и изнасилването на пострадалата жена били извършени във вечерните часове на 29 август 2017 година. Автомобилът на Стилиян, в който пътували Диян и още двама души, застигнал по пътя между селата Гагово и Паламарца 45-годишната жена, която се прибирала към дома си, след като помогнала в работата на мъжа си. Мъжете качили пострадалата в джипа против волята й и въпреки оказаната съпротива. По пътя двама от пътниците слезли от автомобила, а Стилиян и Диян продължили с жената към дома на Стилиян. През целия път я заплашвали, а по-късно с принуда и заплаха я изнасилили. След като не отговорила на телефонните им обаждания, близките на пострадалата подали сигнал, а органите на реда задържали и отвели двамата мъже в полицейското управление.

Според прокурора от Апелативна прокуратура съдът в Търговище е произнесъл законосъобразна, справедлива и мотивирана присъда за всеки един от подсъдимите. Обвинението намира, че в мотивите си съдът е коментирал и анализирал задълбочено всички събрани доказателства и е наложил справедливи по размер наказания, съобразени със смегчаващите и отегчаващи вината обстоятелства. Факт е, че Стилиян е неоосъждан, но е реабилитиран по право за две изтърпени преди повече от 20 години ефективни присъди за деяния против половата неприкосновеност. Вторият подсъдим, за когото първата съдебна инстанция намира, че е бил инициатор на престъпните деяния е осъждан многократно.

Адвокатите на Стилиян и на Диян оспорват анализа на доказателствата, направен от Окръжен съд – Търговище и настояват за оправдателна присъда и за двамата подсъдими. Те считат, че няма доказателства, които по категоричен начин  установяват, че отвличането и изнасилването са станали против волята на пострадалата жена, която не се яви днес пред втората съдебна инстанция.

Варненският апелативен съд ще се произнесе по жалбите на подсъдимите с решение в определения от закона 2-месечен срок.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: