Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Вижте за какво мечтае Светльо от Варна, който живее в барака с размери на кучешка колиба
Автор: Пламена Николова 10:20 / 08.03.2019Коментари (2)10371
Помните ли лъчезарния инвалид Светльо от Варна, за който Varna24.bg ви разказа през август миналата година? След публикацията, много хора подадоха ръка на младия мъж, който живее в барака с размери на голяма кучешка колиба на ул. "Роза" в Цветния квартал.

Добри хора му помогнаха с пари, продукти, доставиха му диспенсър за вода, поставиха му химическа тоалетна, получи и нова инвалидна количка, която стои отвън, защото в бараката не може да се побере.

Големият проблем на 30-годишния мъж в инвалидна количка обаче остана. Сиракът, израснал по социалните домове, живее, при изключително мизерни условия в бараката, която успял да купи на изплащане преди години. Тя обаче се разпада. Покривът е потрошен, подът пропаднал преди дни, няма прозорци, а баня му предоставят веднъж или два пъти месечно добри хора, живеещи наблизо.

8 години Светльо плаща промишлен ток, тъй като бараката е със статут на търговски обет. Едва след като в медиите се дава гласност, служители на Енергото се смиляват и на добра воля решават проблема. Условията на живот обаче за младия мъж са ужасяващи. Бараката му е толкова тясна, че той дори не може да опъне краката си, когато спи. А иначе, макар и в инвалидна количка, той не се предава. Продава дребни бижута на близкия пазар, води активен социален живот, ходи в близкия училищен двор, за да се грижи сам за рехабилитацията си и има сериозен напредък. Младият мъж се радва на обичта на хората наоколо, а сред помощниците му са няколко деца с добри сърца, които идват всеки ден, за да му помогнат в почистването на бараката.

Ето какво сподели Светльо пред репортер на Varna24.bg:

"Искам да благодаря на всички хора, които ми подадоха ръка. Мечтата ми е да си имам едно скромно жилище, защото бараката се разпада и ми вали вътре през зимата и в дъжда. Децата, които идват да ми помогнат видяха, че се боря сам и пожелаха да ми помагат. Тези деца ме обичат като баща и аз ги обичам като мои деца. Благодарение на тях се чувствам по-спокоен, по-усмихнат и по-щастлив. От Община Варна също ми помогнаха, обслужва ме социален патронаж. Оттам ми предложиха да ме настанят в Дом "Гергана", но аз отказах, защото имам нужда да живея сред хората тук, да се чувствам пълноценен и да водя социален живот. Расъл съм по домове, имам лоши спомени, страдала съм много, останало ми е черно петно оттам, не искам да се връщам в дом отново, а и аз съм млад човек, не мога да живея в такава среда. Вадя си хляба с труд и така смятам да е и занапред. Най-голямата ми мечта обаче е да имам своя стаичка, с нормални условия на живот, с баня и тоалетна, а бараката да си я направя мое магазинче. Ако това се случи ще бъда най-щастливия човек на света", сподели Светльо. 

Какво още каза младият мъж вижте във видеото!

При желание за помощ можете да се обърнете към Даниела Иванова на тел. 0889 681 227









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.03.2019 г.
0
 
 
Мечатя да видя такива като гуци, станишко, агента гоце, кире парахода, и кака кури в затвора. Компания да им правят жорко андреев от БСП, краси янков, петърчо димитров, както и дрогаря папазов, който наскоро купи тец Варна, след което го продаде на сокола. мутафчиев също трябва да е при тях
Aнонимен
на 09.03.2019 г.
0
 
 
Съдбата на българските граждани... Роден и изоставен
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Решения на Общински съвет Варна
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: