Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Христо се яви в съда с трима адвокати, те изказаха фрапиращи доводи
Автор: Пламена Николова 15:21 / 13.03.2019Коментари (0)4537
© Varna24.bg
Състав на Варненския окръжен съд потвърди решението на колегите си от Районен съд Варна, с което на Христо Христов се налага мярка "задържане под стража", предаде репортер на Varna24.bg.

Мотивите на съда са, че въпреки постоянния си адрес, трудова заетост и ангажимент към 17-годишната си дъщеря Ванеса, има предпоставки бащата да извърши ново престъпление, предвид множеството сходни случаи на домашно насилие, за които вече е заставал пред съда.

Ето какво каза днес Христов пред съда, преди да бъде произнесено решението:

"Всичко, което се случи беше огромен кошмар за мен. Обичам децата си и се боря за тях вече 5 години след развода, както и преди това. Девора е най-голямата ми слабост, може би това я направи проблемно дете. Когато дойде да живее при мен, тя сама наруши забраната. Тогава ми разказа, че е била подложена от майка си на домашно насилие. Заболя ме, затова я оставих да живее при мен. Пуснахме няколко жалби от нейно име. Семейният бизнес е на нейно име. Агресията се отключи, когато разбрах, че за пореден път ме обира, а на телефона и видях да се изписва "Дилърката". Имам съмнения, че дъщеря ми също продава наркотици. Мразя наркотиците. Всичко това ме доведе до състояние на афект. Грижил съм се и преди това да взема мерки за психическото си състояние, посещавах курсове дори против домашно насилие. Искам да уважите жалбата ми и да ме пуснете под парична гаранция или домашен арест, тъй като хотелът ми е в ремонт, трябва да го подготвим за летния сезон. Дъщеря ми Ванеса е сама, трябва да се погрижа и за нея. Освен това имам и дискова херния, която се влоши. Две седмици в ареста ми помогнаха да осъзная грешката си и обещавам да съдействам на разследването и да не се укривам".

Христов се яви в съда с трима адвокати, които в защитната си реч настояваха клиентът им да бъде пуснат под парична гаранция или под домашен арест. 

"Христо е кръстил хотелът си на Девора, смятате ли, че този човек не обича дъщеря си? Бил е провокиран от бившата си съпруга да извърши това деяние. Много е лошо, когато във войната между родителите се използва най-милото-децата. Те се превръщат в оръжие и заложници. Той е поискал Девора да живее във Варна при него, за да повиши тя успеха си, записал я е даже на курсове тук", обясни пред съда един от защитниците. 

Varna24.bg научи, че Девора за пореден път задига пари от семейния бюджет. Всеки път девойката изчезвала след кражбите. С откраднатите 2000 евро баща й трябвало да плати на работниците за ремонта на хотела. Когато отишъл да вземе от парите, установил, че те липсват. Момичето често било неадекватно, на моменти напълно заключено в себе си, на моменти буйно и агресивно. Това навело на мисълта Христо, че са намесени наркотици и провокирало бащиния гняв. 

Хора, близки на бащата твърдят, че "целият цирк" бил скалъпен, за да бъде изнудван за пари. 

Как коментира адв. Васил Василев, един от защитниците на Христов, решението на съда и новите обстоятелства, вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 14
28.01.2020 »
13.03.2019 »
13.03.2019 »
05.03.2019 »
05.03.2019 »
05.03.2019 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: