Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Митрополит Йоан направи много важно дарение на варненска болница
Автор: Екип Varna24.bg 14:21 / 14.03.2019Коментари (0)1640
©
Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан дари днес инсулинова помпа от най-висок клас и консумативи за 3 месеца на 9-годишния Георги Андреев и паричната сума от 11 503, 40 лв. на Клиниката по педиатрия в УМБАЛ "Св. Марина“-Варна за изследване на диабетни антитела при поставяне на диагнозата диабет тип 1 (инсулинозависим).

"Това е наш дълг и няма място за похвали. По-скоро разбирам, че диабетът е състояние, което изисква повече грижи и особено ако засегне децата в ранна възраст това е голям проблем и носене на кръст от страна на родителите.“, каза Митрополит Йоан по време на връчване на дарението.

"Именно тези антитела потвърждават необходимостта от инсулиново лечение, което е много важно при диагноза на заболяването за засегнатите семейства. Диабетът засяга деца на всякаква възраст - от бебета до младежи. Всеки жест за подпомагане на тези семейства е от голямо морално значение. Благодарността е към всички, откликнали на призива на митрополита да дарят на неговия празник.“ Това заяви проф. д-р Виолета Йотова, началник на направление педиатрия в УМБАЛ "Св. Марина“-Варна.

Георги Андреев е пациент на Центъра за иновативни терапии и авангардни технологии за диабет (ЦИТАТ Д) в УМБАЛ "Св. Марина“ във Варна, който бе открит през 2015г. Инфузионните инсулинови помпи са иновативна, ефективна и скъпа терапия, която дава възможност на децата с диабет да водят нормален начин на живот. Благодарение на тях не е необходимо малките пациенти да спазват строг дневен режим и да бъдат подлагани ежедневно на множество убождания. Друго голямо предимство на помпената терапия е, че децата могат да се наблюдават от разстояние, което намалява престоя им в болница. В центъра за иновативни терапии и авангардни технологии в УМБАЛ "Св. Марина“ във Варна се лекуват деца с диабет на възраст от 0 до 18 години от цяла Източна България.

Общата стойност на дарението, което направи митрополит Йоан, е 17 617,40лв., а средствата са събрани по време на 50-годишнината му, когато той е призовал гостите на личния си празник да дарят за каузата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: