Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Монтираха първата пасарелка по новия бул. "Левски"
Автор: Пламена Николова 09:06 / 18.03.2019Коментари (0)10393
©
Монтираха първата пасарелка по новия бул. "Левски", видя репортер на Varna24.bg.

Поради това в почивните дни бяха затворени локалните платна на бул. "Васил Левски“ между булевардите "Цар Освободител“ и "Сливница“.

Според проекта на новия булевард подобни надлезни съоръжения са предвидени  в участъка между булевардите "Сливница“ и "Владислав Варненчик“ и в района около Палах център. Работата по съоръженията напредва.

Както вече съобщихме, оформя се и кръговото кръстовище, което свързва новия бул. "Левски" с бул. "Цар Освободител" и ул. "Струга".

Както съобщиха от Община Варна, че около 95% от ВиК инфраструктурата по новоизграждащото се трасе на бул. "Васил Левски“ е готова, остава изграждането на 2 клона дъждовна канализация. Готови са 90% от телекомуникациите, 80% от дейностите по уличното осветление, съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна. Паралелно се работи по изграждането на конструкцията на 4-те пасарелки. Готови са всички пилотни стени, поставя се облицовка. Подготвя се озеленяването и се работи по организацията на движение – знаци, хоризонтална маркировка и обезопасителни системи.

Мостовите съоръжения на бул. "Левски“ с бул. "Владислав Варненчик“ и бул. "Сливница“ са завършени. В процес на изграждане е мостовото съоръжение с бул. "Цар Освободител“, на конструкцията с ул. "Прилеп“ – там са изляти устои и ригели, работи се по армировъчни и кофражни работи за пътна плоча. По отношение на връзката с ул. "Кракра“ – изляти са устоите, монтирана е гредовата конструкция и се изгражда пътна плоча. 

20 000 тона асфалт е положен досега по новото трасе на бул. Левски“, което включва участъка от ул. "Подвис“ до ул. "Девня“.

Продължават и ремонтните дейности по стария участък на булеварда - в участъка от ул. "Подвис" до бул. "Осми Приморски полк", който се ремонтира по проект по ОП "Региони в растеж“. До момента изпълнените дейности включват: подмяна на канализация и водопроводи в южното и част от северното платно; ремонт на връхната конструкция на подлезите и автоподлеза при ул. "Мир“; ремонт на горното и долно строене на автоподлезите на ул. "Подвис“ и ул. "Царевец“, извършени са ремонти на стъпала, площадки и входове на подлезите, изградени са рампи за детски колички, извършен е ремонт на отводнителната система и стените на пешеходните подлези. Асфалтовите работи са до ниво положен биндер по южното платно и по част от северното, готова е и велоалеята в участъка от ул. "Подвис“ до ул. "Дубровник“.

Предстои да бъде завършена подмяната на канализация и водопроводи в северното платно, както и ремонт на връхната конструкция на подлеза на ул. "Дубровник“ – северно платно. Ще бъдат изпълнени мазилки по таваните на пешеходните подлези, подмяна на осветлението и монтаж на платформи за инвалиди на пешеходните подлези. Предстои изграждане на велоалея в участъка от ул. "Дубровник“ до ул. "Дружба“, тротоари край северното и южното платно, озеленяване и асфалтиране.




Още по темата: общо новини по темата: 179
12.01.2021 »
07.10.2020 »
29.09.2020 »
27.08.2020 »
30.05.2020 »
26.05.2020 »
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: