Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Обещават ни нов Аспарухов мост до 2015-а, но с неясен източник на финансиране
Автор: Екип Varna24.bg 11:15 / 25.01.2012Коментари (9)7252
©
Изграждането на нов мост над канала, който да дублира функциите на Аспарухов мост, е залегнало във финалния вариант на стратегията за управление на общинската собственост, който е публикуван на сайта на общината. В документа, който веднъж вече беше върнат за доработване след унищожителна критика от общински съветници от БСП, не се посочват никакви допълнителни подробности по проекта.

Още на пръв поглед прави впечатление, че липсва каквото и да е уточнение дали парите за новия мост ще дойдат от държавата, или ще бъдат търсени от ЕС. Не е уточнено също така дали целта на амбициозния проект е просто да се разтовари от трафика сегашната транспортна връзка между централната част на Варна и район "Аспарухово", или да бъде част от по-значима транспортна отсечка. Последното е от голямо значение заради различните гледни точки къде е най-удачно да бъде разположен мостът с оглед на бъдещата магистрала "Черно море", която макар и да не е сред приоритетите на настоящото правителство, все някога ще бъде изградена.

Сред приоритетите по отношение на уличната инфраструктура стратегията за управление на общинската собственост предвижда да се постигне цялост на ринговото движение по булевардите "Левски" и "Христо Смирненски", както и разширение на ул. "Девня". Впечатление прави и фактът, че за състоянието на настилките в града е дадена оценка, че са в добро състояние, но с уговорката, че тя се отнася за "основните булеварди и главните улици".

Реанимират проект за подземен паркинг

Провалилият се на няколко пъти проект за изграждане на етажен паркинг на мястото на съществуващия в момента до сградата на община Варна отново ще бъде поставен като цел и през този мандат на местната власт. Това личи от проекта на стратегията за управление на общинската собственост до 2015-а. До този момент общината е правила няколко опита през минали години да бъде изградено съоръжението, но те винаги са удряли на камък. Първоначално срещу етажния паркинг възроптаха жителите на съседните блокове, които заведоха дела срещу местната власт. По-късно те бяха спечелени от общината, но пък Общинският съвет не постигна съгласие по условията, при които съоръжението трябваше да бъде изградено на концесия. Причината бяха опасенията на съветниците от БСП в предния Общински съвет, че сделката е неизгодна за общината. В новата стратегия за управление на общинската собственост няма друго предложение за изграждане на етажен паркинг.

Източник: в. Народно дело




Още по темата: общо новини по темата: 14
15.06.2020 »
30.04.2019 »
25.04.2019 »
12.04.2019 »
26.03.2019 »
07.03.2019 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
@Eli Fileva: Има ни на картата, но сме доста далеч от магистралните мераци на премиера. Зе Хемус нехае, а и си няма идея колко полезен би бил един скоростен път (скоро останалите ни магистрали ще се превърнат в скоростни пътища) между Варна и Констанца.
0
 
 
ай не we стария си е по готин новия ще падне скоро
Aнонимен
на 25.01.2012 г.
0
 
 
Аспарухов мост е строен качествено без да се пестят изобщо материали и средства.Ако сега тръгнат да строят подобен мост наще, това няма да е така всеки ще гледа да лапне някой лев повече за сметка на ефективноста, качеството и безопасността на моста.
0
 
 
Те този да поддържат във форма .... пък за нов ...не ми се говори ... изобщо кой го е грижа за Варна и проблемите в североизточна България ... все едно ни няма на картата ...
0
 
 
е значи Кмета ни е успял да защити интересите на варненци пред новите управляващи в известен смисъл.Плевенлиев заяви, че това ще бъде на гърба на регионално министерство след като стане готов новият ОУП - Варна март месец тази година,добре ни е ясно, че сега БСП пак се плюнчат по теми, за да отчитат уш дейност като опозиция,ама на тях самите им е пределно ясно и обяснено от Плевенлиев още преди година, какво ще става и защо още не е станало ..
0
 
 
Те пари за ремонта на генерал колев нямат а тръгнали да ми говорят за мостове,колктоо дунав most 2 го строят от 10 години и с този ще стане така :)
0
 
 
Некадърнииц популисти. И после все друг ни е виновен. В тая общине една стратегия не могат да измислят, пък какво остана да изпълнят.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Бюджет 2024
Олиото стигна цената на зехтина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дете почина в училищен двор в Казанлък
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: