Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Нестандартно хрумване: Стотици ще направят флашмоб пред Общината
Автор: Екип Varna24.bg 08:39 / 28.03.2012Коментари (0)1048
© Varna24.bg
Във връзка с кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица през 2015 г., днес, от 10.00 ч. ще се състои танцувален "флашмоб". Мястото са стълбите пред Община Варна. Мястото не е избрано случайно. По същото време общинските съветница трябва да гласуват кандидатурата на града ни за Европейска младежка столица. Идеята Варна да стане Младежка столица е подета от няколко младежки неправителствени организации.

Изборът на Варна за Младежка столица през 2015 г. ще даде на града не само титла, но и възможност много млади хора да посетят града и да се включат в различни проекти и събития организирани през цялата година. Този избор е и прекрасна възможност за реклама на Варна.

Това ще даде възможност за финансиране от страна на Европейския съюз на различни местни младежки проекти.

След като представляващите ни общински съветници гласуват кандидатурата, документите ще бъдат изпратени до Европейския младежки форум, който ще ги разгледа и ще направи първо класиране на градовете. Ако Варна мине на това класиране, ще се изискват детайлно списание на програмата и дейностите през 2015. Един от основните акценти на кандидатурата е Младежкия фестивал Funcity, който тази година ще се проведе за втори път м/у 29 юни и 8 юли.

През 2011 г. специален гост на първото издание на фестивала е Петер Матиашич - председател на Европейския младежки форум. Заради тази инициатива и последователната работа на Дирекция "Младежки дейности и спорт" в областта на младежките политики, Варна бе дадена като пример в годишния доклад на Европейския младежки форум.

При гласуване от страна на Общинския съвет във Варна, шансовете на града ни са големи, смятат представителите на младежките организации. Предложението вече е гласувано с пълно мнозинство от постоянната комисия «Младежки дейности и спорт» към Общинския съвет.

Очакваме и на 28 пълна подкрепа на Общинските съветници - заяви Станислав Минев председател на «Центъра за изобретатели и предприемачи».

Хореографията за танца, който ще бъде представен днес пред сградата на Община Варна е направена от известния Варненски танцьор Георги Гош Енчев. До момента желание да се включат в танцовия флашмоб са заявили над 150 младежи.

Всеки, който желае да се включи в паметното събитие и да подкрепи младежките организации и кандидатурата да заповяда на 28 март (сряда) в 9:30 пред Община Варна.

Флашмоб (на английски: flash mob или flashmob, в буквален превод "моментна тълпа" или "внезапна тълпа") е предварително запланувана и организирана масова акция, в която голяма група хора се появява внезапно на обществено място и в продължение на броени минути изпълнява някакво абсурдно действие след което се разотива също така внезапно, все едно нищо не се е случило.

Това е вид изкуство, което е извън политиката, религията и икономиката. Участниците нито плащат, нито им се заплаща. Такива събития се организират обикновено чрез интернет, от социалните мрежи и в по-голямата си част хората не се познават помежду си. Това е и една от техниките, използвана от културното заглушаване.




Още по темата: общо новини по темата: 2
13.12.2017 »
18.11.2015 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: