Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Събарят над 60 къщи в "Максуда“, стотици роми остават на пътя
Автор: Екип Varna24.bg 11:45 / 11.08.2015Коментари (72)15965
© Impact Press Group
61 незаконно построени къщи във варненското ромско гето "Максуда" ще бъдат съборане, съобщи за Varna24.bg кметът на район "Младост" Христо Христов. 

Багерите на избрана с обществена поръчка фирма влизат в махалата следващата седмица, но кой ден точно не бе уточнено.
 
В момента текат организационни дейности по техническото обезпечаване на процеса, средства за рушенето са осигеруни от общинската хазна. 

Стана ясно, че общината и районното кметство нямат ангажимент по настаняването на ромите от съборените къщи.

Както е известно в една постройка често съжителстват по няколко семейства, което означава, че стотици роми остават на пътя и не е ясно къде ще живят от тук нататък.

"Да си ходят по родните места. А дори и да са от Варна общината няма ангажимент да им осигури подслон. Ако практиката е да строиш незаконно, за да получиш жилище, и аз ще строя", коментира съдбата на мургавите обитатели Христо Христов.

Заповедите за събаряне на незаконните къщи в ромската махала са факт от година. Засягат постройки в района под ОУ "Св. Иван Рилски" - на ул. "Георги Пеячевич" и край дерето до "Максуда".

Новината, че започва събаряне на незаконни домове в Максуда съобщи по време на скандалната сесия на Общинския съвет във Варна кметът Иван Портних.


Повод за изказването му стана бунта на живеещите в район "Възраждане" срещу изграждането на ромски блок. 

След събитията и градоначалникът и кметът на района бяха категорични, че блок за роми във "Възраждане" няма да има и Иван Портних посъветва съветниците да отложат гласуването на Планът за интеграция на роми. 

Тепърва ще стане ясно дали под някаква форма местната управа ще се погрижи за бездомниците или те ще се самонастаняват в изоставените къщи, пръснати навсякъде им морския град.




Още по темата: общо новини по темата: 47
12.09.2019 »
12.09.2019 »
02.08.2019 »
10.01.2019 »
04.12.2018 »
30.10.2018 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 13.08.2015 г.
0
 
 
Защо говорите глупости бе? Само си чешете езиците и нищо не правите! Продават наркотици на децата ви. Убиват ги. Правят дъщерите ви проститутки в Полша и Германия и т.н. Виждали ли сте черен мангал да кара S класа мерцедес последен модел? Аз го виждам всеки ден. Циганина, който сигурно няма книжка и за каруца. Ако живеете някъде където нямяте досег с цигани не може да знаете ТЕ ни завземат, превземат ни, чувстват се недосегаеми, правят си каквото си пожелаят. ТЕ избират правителствата ни . Те ще изберат когото си пожелаят. Говорете си. Правете се на велики. Ще си останете с тях.
Aнонимен
на 12.08.2015 г.
0
 
 
Егати ставаме мангалско турска дарйава Цигани Догановци ЗА6ТО НАСРАНИТЕ ПОЛИТИЦИ ПРОДАВАТ БАЛГАРИА . ДА ИМ ПРЕСЕДНЕ ДАНО ДСА ПУКНАТ В НАИ ГОЛЕМИТЕ МАКИ ДО КОЛИАНО ЗА6ТОТО И КОПЕЛЕТАТА КОИТО СА САЗДАЛИ СА СА6ТО ТОЛКОВА АЛ4НИ .
Aнонимен
на 12.08.2015 г.
0
 
 
Да запо4нат да Работят и да спрат да са на гарбовете ни и ние да мизерстваме вместо тях ,ние по 12 4аса работим и мезерстваме заради тях . И да опрем темата 4е са малцинство та те 6те ни надминат скоро .
Aнонимен
на 12.08.2015 г.
0
 
 
ще започнат да работят и ще си вземат квартири,както много хора правят !
0
 
 
и много българи са на пътя, благодарение на банки, частни съдебни изпълнители, разни спедиторски фирми, НАП, държавна ши**на политика и т.н. и т.н. обирджии всякакви, но никой не се оплаква, да мисля мангалите ли, 1 мангал голям проблем, а около него за седмица стават стотици, проблема е голям с тях, пращайте ги в германия, те ги прибират охолно, там и ме мястото, те ще ги оправят. жалост никаква на тази зган, не на улицата. в белене
0
 
 
Не искам да влагам чувства в изказа си. Само ще кажа какво видях с очите си. В Париж, след промишлената им зона, извън всички пояси и преградия, на не знам колко километра след последната спирка на градския транспорт има оградено с мрежа място, което има 2 входа/ изхода пред които денонощно стоят полицейски коли. Вътре плътно една до друга са наредени каравани с електромери, газ и вода. И всеки си плаща. Това им е циганската махала. Никой не им е стрил блокове, не ги е оставил на пътя, но не ги и оставя да живеят на чужд гръб и да крадат. Чисто, тихо, подозирам, че има и полицейски час. Не знам. А може би плащат и наем, защото съм чела точно за такива помещения, които осигурява Общината срещу значително по- нисък от свободния наем на социално слаби семейства. Ако искаш да имаш покрив над главата си, плащаш и спазваш условията. Не ги ли спазваш... хващаш гората.
0
 
 
Това отдавна трябваше да стане,да ги настанят в с.Каменар,при техния етнос и да им се изградят постройки,в които да бъдат настанени и задължително да упражняват подходяща за тях трудова дейност,а не само да лежат на гърба на българите!
0
 
 
Ммдааа, доста популистко. Не виждам решение на проблема с мангалите обаче.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: