Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Попитай кмета!
Автор: Пламена Николова 10:21 / 03.10.2018Коментари (38)13318
© Varna24.bg
Кметът на Варна Иван Портних ще отговори на въпросите на читателите на Varna24.bg в специално видео интервю. 

За целта всеки от вас може да му зададе въпрос в коментарите към тази статия.



Още по темата: общо новини по темата: 4
20.11.2018 »
19.11.2018 »
16.11.2018 »
15.11.2018 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Питам Кмета ... докога ще продължава това безумие да няма нормален транспорт на Боровец - това не е ли Варна ? Има няколко линии които с много малко добавяне на няколко спирки могат да се свържат с Боровец - това са автобусите до Галата, както и до Аспарухово в обиколен вариант ... вместо да има отделен автобус само до Боровец и дублиране на маршрути за 4-5 спирки. Сутрин когато децата пътуват за училище има само 1 автобус и ако го изтърват след 1ч е следващия ! Всичко това би могло да се оптимизира НО ТРЯБВА желание и мислещи хора които решават проблеми ! Кога ще бъдат отделени средства за Боровец за пътища и улично осветление, за канализаци (а не само за живеещите на север от Варна, както стана ясно), защото водоснабдяването си го изградихме сами - община и ВИК - няма !? Докога ще бъдем третирани само като електорат, а не като хора живеещи във Варна на които се полагат същите услуги като на живеещите на север от Варна, нима не плащаме данъци към същата тази ощина ?
0
 
 
Искам да попитам г-н Кмета,предвиждали се някакъв проект за терените под обръщача на 31 във Виница посока Ботаническата градина, става въпрос за старите лозя на Виница?
0
 
 
Г-н Кмете, Последните години, щом се постопли времето, във Варна не може да се спи вечер. По всяко време на нощта по оживените и не толкова оживени улици форсират мотоциклетисти и автомобилисти, вдигайки нарочен кански шум. Оплаквания до полицията и КАТ са безрезулатни - нещата ескалират всяка година. Вие живеете извън града и това не Ви засяга лично, но десетки, а може би и стотици хиляди жители и гости на града са засегнати от това безкронтролно и безнаказано поведение на стотина нарушители. Мислите ли да предприемете нещо по този въпрос или ще оставите нещата така?
0
 
 
Здравейте,г-н Кмете,от 1 месец се подменя В и К по ул."Баба Тонка".Тази улица,която е в центъра на града и е точно под Районен съд Варна,е в ужасно състояние години наред,заедно с тротоарните пространства върху които преди време имаше бараки.Тези бараки са съборени отдавна,но тротоарите не са възстановени.Въпросът ми е:след като завърши подмяната на В и К мрежата,тази улица ще се преасфалтира ли изцяло наново и качествено,заедно с асфалта по улиците "Поп Харитон " и "Н.Бозвели",който също беше разбит поради същите ремонтни дейности?Ще се изградят ли нормални и красиви тротоари,ще се оформи ли в в приличен вид паркинговото пространство в горния край на тази улица под зимно кино "Тракия"?
0
 
 
Има един път, който свързва входа на града, посока Тополи и бул. Цар Освободител, при Дом на камиона. Строен е преди доста години, минава под автомагистрала Хемус и доста скъсява пътя между промишлените зони около Тополи, и кварталите Кайсиева градина и Владиславово. Покрай пътя вече има и доста построени сгради - магазин Явор и т.н. По картата на Варна, въпросния път се води улица "Димитър Пешев". По Общия устройствен план на Варна, улицата е отбелязана, като "районна артерия клас IV" и е предвидено да се свърже с платното на автомагистралата, посока към Варна. Проблема на този път е преминаването под автомагистралата - отводняването на подлеза не се поддържа, наводняваше се при дъжд, дори преди време имаше някакви аварирали в заледения гьол коли. От много време подлеза е непроходим. Така, че тази пряка връзка не работи! Само, че освен намаляване на разстоянието па пътуващите, въпросния път ще разтовари задръстванията до Метро на бул. Александър Москов. И възниква въпроса, колко е сложно да се почисти и поддържа отводняването на един подлез. И защо нищо не се прави, при условие, че този път според ОУП на града е важна транспортна артерия?
0
 
 
Господин , Кмете Става ли да поканите Невена Пейкова да пее в град Варна
0
 
 
Питането ми е за отнемане на правото на ползване на общинско жилище на самотна многодетна майка, с 43 години трудов стаж, при положение, че е на 56, сама е отгедала три деца, ядрен физик е по професия, не е от малцинствата, сватбата си от преди повече от 30 години е правила с българска носия. Ползвала е 20 години общинското жилище и след, като е отгледала 3 деца, амортизирала се е , не и било позовлено да го закупи, не и било предлагано друго, което да закупи, заради наследствен имот етаж от къща, без вода и канализация на етажа е изхвърлена от общинското жилище в плачевно емоционално състояние, прекършена от системата, предадена и изтощена, сега работи по 12 часа на ден и плаща квартира, и се парализира само при мисалта, че трябва да се бори с общината и хората. След като говорим за демографкса криза , каква е била ролята на общината, не е ли трябвало общината да обясни или да разбере или да даде шанс или не трябва ли пожизнено на такива хора да се даде шанс , ако се брои стажа на тази жена на всички места, където не са и плащали осигорвки, ще е за няколко човешки живота, трябва ли тези, които не са пригодени за нашето общество да бъдат смазвани, не защото не са способни не защото не са работливи , а защото са страни, лудите, на които са им се присмивали, че са с три деца, преди години , а сега им се присмиват, че са лудите на които заради слабостта и парализата в която изпадат пред злободневието , и поради не разбирането на света ни, губят! работят на две места по 12 часа, за да не могат да мислят, за да не полудят наистина, .....
0
 
 
Питането ми е за отнемане на правото на ползване на общинско жилище на самотна многодетна майка, с 43 години трудов стаж, при положение че е на 56, сама е отгедла три деца, ядрен физик е по професия, не е от малцинствата, свтатбата си от преди повече от 30 години е правила с българска носия. Ползвала е 20 години общинското жилище и след като е отгледла 3 деца, амортизирала се е , не и било позовлено да го закупи, не и било предлагано друго което да закупи, заради наследствен имот етаж, без вода и канализация на етажа е изхвърлена от общинското жилище в плачевно емоционлано състояние, прекършена от ситстема и изтощена, сега работи по 12 часа на ден и плаща кавартира, и се парализира само при мисалта,че трябва да се бори с общината и хората, след като говорим за демографкса криза , каква е била ролята на общината, не е ли трябвало общината да обясни или да разбере или да даде шанс или не трябва ли пожизнено на такива хора да се даде шанс , ако се брои стажа на тази жена на всики места където не са и плащали , ще е за няколко човешки живота, трябва ли тези които не са пригодени за нашето общество да бъдат смазвани, не защото не са способни не защото не са работливи , а защото са страни, лудите,на които са им се присмивали, че са с три деца, преди години , а сега им се присмиват че са лудите на които заради слабостта и парализата в която изпадат пред злободневието , и поради не разбирането на света ни, губят, работят на две места по 12 часа, за да не могат да мислят, за да не полудят наистина.....
0
 
 
Г-н Портних,около телевизионен център Варна на спирка Почивка ,а в цялата местност няма нито една детска площадка,а там живеят предимно много млади семейства с малки деца,които няма къде да ги заведат да играят.Единствената площадка е в морската градина,но пък достъпът до нея е изключително труден,защото рампите на подлезите не работят и им се налага с автобус да пътуват до сп.Академията,за да влязат безопасно в парка .Този район от града е единствения без детски площадки
0
 
 
Г-н Кмете!В квартал Младост1 и 2 има 4 училища.Във Възраждане1,2,3,4 има само 1 училище.Наред със всички задължения които имаме в тази "държава" ,имаме и някои права все пак.Едно от тях е достъп до образование.За нашите деца, които живеят във Възраждане1 и 4, отиването и връщането до училището е трудно и опасно начинание/като знаем какво е движението по всички булеварди във Варна/.Моля, отговорете кога и какво ще направите за да ни помогнете да решим този проблем?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: