Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Таксиметровият бранш във Варна иска ново увеличение на цените
Автор: Пламена Николова 09:53 / 09.10.2018Коментари (2)2408
© Varna24.bg
За ново увеличение на цените на таксиметровите услуги във Варна настояват няколко браншови организации, научи Varna24.bg. Те са изпратили исканията си до комисията по "Транспорт", която ще заседава днес. 

"Независим Транспортен Синдикат АВТО 94" иска минималната дневна тарифа да стане 1,00 лев през деня и 1,20 нощем. Те отново защитават позицията си, че возят на тарифи под себестойност и се превръщали в пряк конкурент на градския транспорт. Освен това са се увеличили разходите за шофьорите. 

От Инициативен комитет на таксиметровите шофьори във Варна отправят до комисията предложението за увеличаване на минималната дневна тарифа за пробег на км от 0.75 лв. на 0.97 лв. и на минималната нощна тарифа от 0.85 лв. на 1.07 лв. Ето какво се посочва в искането им:

"Мотивите за това предложение са предизвикани от криза в бранша, която засяга и нашите клиенти. Положението на таксиметровите услуги в града е изключително тежко поради масов отлив на таксиметрови шофьори и вече дефицит на коли, които са намалели почти двойно и продължават да намаляват, труден достъп до таксиметрови услуги през цялото денонощие и неизпълнени поръчки на клиентите. Големият трафик води до много по-малко курсове и до намаляване на ефективността на услугата. 

През 2010 г. при минимална заплата от 260 лв.в страната дневната тарифа е била 0.89 лв, а 10 години по-късно минималната заплата е почти вече 2 пъти по-висока, а тарифите на таксита с 20% по-ниски. За този период по данни на НСИ инфлацията се е увеличила два пъти. Тарифите на таксиметровите услуги във Варна не са променяни от години насам, но разходите на таксиметровите коли се увеличават-заради мащабните ремонти, които се правят, заради задръстванията, по-високите цени на сервизните услуги и не на последно място заради въведения общински данък, който надхвърля 800 лева за автомобил. За последната година цените на горивата са се увеличи с 30%."

От СНЦ " Браншова организация на таксиметровите превозвачи и шофьори в България" настояват да бъде направен публичен регистър на утвърдените таксиметрови стоянки за община Варна.

Те искат още варненска община в спешен порядък да предприеме необходимите действия за незабавно възстановяване на липсващите или повредени пътни знаци, сигнализиращи наличието на таксиметрови стоянки.

"Желаем да бъде организирана проверка на всички таксиметрови стоянки /тъй като голяма част от тях не са обозначени съгласно действащите законови правила и липсва пътна маркировка. По закона за движение по пътищата знак Е20 "такси" обозначен с брой автомобили, трябва да е придружен с табела Т17 "Нарушителите се отстраняват принудително с техническо средство", посочват още от организацията. 

От "Авто 94" настояват още за следното: Изграждане на таксиметрови места на автобусни спирки при положение, че има възможност за това с допълнителни джобове за спиране на таксита. 

Браншовата организация иска още да има таксиметрови места на входа на Морска гара пред новата пешеходна алея, пред басейн "Приморски",  пред Морска администрация отпред на паркинга,  пред "Римските терми" на ул. "Сан Стефано",  пред Турският ресторант "Ориент" на ул."Преслав", срещу хотел "Модус" на спирката посока ИУ, на входа на летният театър, на спирка "Делфинариум" посока комплексите, спирка "Акация" посока комплексите, в кв.Чайка паркинга над пазара,  пред съда над Курортна поликлиника, на паркинга пред Техникума по Химия на спирката от другата страна на "Почивка", на базар "Левски " от двете страни на булеварда, пред дискотека "Плаза", пред дискотека "Аваню" на паркинга пред Военноморско училище, на ул. Дубровник пред хотел "Сурбона",  пред бл.18 на ул. "Дубровник", пред Факултета по дентална медицина на спирката от двете страни на бул. "Цар освободител", пред стадион "Спартак", пред бар "Модера" на бул. "Ян Палах", на пазара на ул. "Роза", на ул. "Брегалница " до Студентските Общежитията на паркинга.

За стоянки се настоява още пред Втори корпус на ВИНС, на спирките по бул" Мария Луиза" и "Осми приморски полк" там където е възможно, пред Катедралата минимум 25 места за таксита,  на всички спирки по бул."Владислав" където е възможно, пред Районен съд от двете страни на бул "Владислав", на всички спирки по бул. "Сливница", пред входа на Спешен център на МБАЛ ,,Св. Анна", на бул. "Св. Елена" в ж.к. "Вл. Варненчик" срещу пазара и пощата, на бул. ,,Константин и Фуржин" срещу блок 407 в ж. к. ,,Вл. Варненчик", до блокове 121, 136, 131 в ж.к. ,,Младост", срещу блок 108 в ж. к. ,, Младост", до блок 55 ж.к. "Възраждане", на спирка "Нептун".



Още по темата: общо новини по темата: 6
17.12.2018 »
30.11.2018 »
13.11.2018 »
07.11.2018 »
05.11.2018 »
09.10.2018 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.10.2018 г.
0
 
 
А защо изобщо има минимална цена? Това е бизнес среда като всяка друга. Ако не си конкуретноспособен и не ти е рентабино се насочваш към друг бизнес.
Aнонимен
на 09.10.2018 г.
+2
 
 
Съгласен съм но нека има и изисквания към тях: В колите да е чисто, да не мирише на цигари, алкохол, шкембе чорба и мърша. Шофьорите да са добре облечени, изкъпани и да не псуват като мангали и друфи неща от възпитателно-хигиеничен характер.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: